banner113

ANTALYA VALİSİ, SRİ LANKA BÜYÜKELÇİSİ İLE ANTALYA KONSOLOSU KAMBUROĞLU'NU AĞIRLADI

banner106

Vali Ersin Yazıcı, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ile Sri Lanka'nın Antalya Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu'nu makamında kabul etti. 

ANTALYA VALİSİ, SRİ LANKA BÜYÜKELÇİSİ İLE ANTALYA KONSOLOSU KAMBUROĞLU'NU AĞIRLADI
13 Nisan 2023 Perşembe 08:44

banner108
banner238

Antalya’yı ziyaret eden Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, Vali Ersin Yazıcı ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkileri gerçekleştirecekleri etkinliklerle güçlendireceklerini ifade etti.

Geçen Yıl 13 Buçuk Milyon Turisti Ağırladık
Büyükelçisi Dissanayake’i, Akdeniz’in incisi Antalya’da ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Turizmin başkenti Antalya’mıza hoş geldiniz. Antalya’mız 2 milyon 680 bin nüfuslu bir dünya şehridir. Biz Antalya’yı, Türkiye’nin turizm başkenti olarak tarif ediyoruz. Şehrimize, dünyanın her yerinden ağırlıklı olarak da Avrupa’dan çok sayıda misafirimiz geliyor. Geçen yıl sadece hava yolu ile 13 buçuk milyon turisti ağırladık. Türkiye’nin turizm gelirlerinin yaklaşık üçte birini oluşturan bir şehiriz. Aynı zamanda bir tarım şehriyiz. Örtü altı tarımda üretilen sebzenin yaklaşık %68’ini Antalya’da üretiliyor. Üretilen sebzeler ve meyveler hem ülkemize hem de yurt dışına ihraç ediliyor. Tarım alanında çok büyük üretimler yapan, bu alanda da ismini dünyaya duyurmuş bir şehiriz. Tarım ve turizm şehri Antalya’mız dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Deniz, kum ve güneşimiz Allah vergisi bunun yanı sıra şehrimizde yaşamış eşsiz medeniyetlerin kalıntıları da misafirlerimizi cezbediyor. Sizi şehrimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Geldiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

İki Ülke Arasındaki Tarımsal Bağları Güçlendirmek İstiyoruz
Film Festivali ve Piyano Festivali’ne Sri Lanka’dan sanatçıları getirerek kültürlerini tanıtmak istediğini vurgulayan Büyükelçisi Dissanayake; “Türkiye ve Sri Lanka olarak 75 yıllık bir dostluğumuz var. Biz iki ülke arasındaki tarımsal bağların da güçlendirilmesini istiyoruz. Antalya’da gastronomi alanında da etkinlikler yapmak istiyoruz. Yapacağımız etkinliklerde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.” dedi.

Sri Lankalı misafirlerimizi de dünya şehri Antalya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyarız
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şehre gelen tüm turistlere karşı kültürümüzün bir parçası olan Türk misafirperverliğini gösterdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı; “İnşallah yakın dönemde turizm ve ticaret alanında ilişkilerimizi geliştirmek için adımlar atarız. Güzel şehrimizde dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlıyoruz. Sri Lankalı misafirlerimizi de dünya şehri Antalya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyarız.” ifadelerini kullandı.

Srilanka heyeti daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret etti

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.