İNCEKUMDA OTELİN BALKONUNDAN DÜŞEN TURİST AĞIR YARALANDI İNCEKUMDA OTELİN BALKONUNDAN DÜŞEN TURİST AĞIR YARALANDI

Türkiye'nin bugün, bütün dünyanın kabul ettiği bir turizm ülkesi haline geldiğini, turizmde süper lige yükseldiğini belirten Ersoy, Bakanlığın bu amaçla 2018 yılında strateji değişikliğine giderek, niceliğin yanında niteliğin de ön planda olduğu bir yol haritası belirlediğini ve ilk adımı da Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansını (TGA) kurarak attığını söyledi.

TGA çatısı altında devlet ve sektör paydaşlarının el ele vererek Türkiye'nin turizm potansiyelini 200'den fazla ülkede tanıtmaya başladığını ifade eden Ersoy, "Son 4 yıldır Türkiye dünyada en yoğun ve en etkili tanıtım yapan turizm ülkesi olarak hem hedef pazarlarını ciddi oranda artırmış hem de deniz, kum, güneş ile sınırlı olan turizm ürününü gastronomi, doğa, cruise, bisiklet, spor, inanç rotaları, macera, mavi yolculuk, arkeoloji, kültür turları, sağlık, tren, festivaller gibi 60'tan fazla ürün ile çeşitlendirerek sezonu 12 aya çıkarmaya ve 81 vilayete yaymaya başlamıştı. Bu bağlamda tanıtımlarımızda da ön plana çıkardığımız gastronomi, artık turizmde Türkiye için güçlü bir alternatif olarak yerini almıştır ve yükselişini sürdürmektedir. Bu noktaya gelebilmek için ülkemizin önemli turizm destinasyonlarına 'gastrocity' kimliği kazandırmanın adımlarını attık ve başarılı olduk. 2022'de İstanbul'un, bu yıl ise İzmir ve Bodrum’un, alanında dünyanın en saygın seçkisi olan Michelin Rehberi'ne girmesini sağladık." dedi.


Turizmde başarının, kazanımların korunmasına ve devamlılığın tesis edilmesine bağlı olduğunu belirten Bakan Ersoy, beklentileri sürekli değişen ziyaretçi profilinin, rekabeti giderek daha da kızıştırdığını, hayata geçirilen projelerle, sektörün zorlu ve dinamik yapısına ayak uydurabilen bir Türk turizmini bina ettiklerini söyledi.