banner113

BİRİ ARTIK TURİST İSTEMİYORUZ DERKEN, DİĞERİ YERLEŞSİN DİYE ÜSTÜNÜ PARA VERİYOR

banner106

Dünyanın en çok ziyaretçi alan ülkelerinden İspanya’da bir birine zıt iki gelişme yaşanıyor. 

BİRİ ARTIK TURİST İSTEMİYORUZ DERKEN, DİĞERİ YERLEŞSİN DİYE ÜSTÜNÜ PARA VERİYOR
07 Nisan 2023 Cuma 09:28

banner108
banner238


Balearve Kanarya’nın değişik bölgelerinde ‘ Yeter, artık turist istemiyoruz’ diye kampanyalar açıp gelen ziyaretçi sayısını kısıtlayıcı düzenlemelere giderken Ponga bölgesi gelen turistin beş yıl yerleşmesi için her kişiye 2.971 Avro ödeyeceğini açıkladı. Paranın alınabilmesi için Ponga’da en az beş yıl kalmayı taahhüt edilmesi gerekiyor.

İtalya’da da bir kasabaya yerleşmeleri özendirmek için 28 ile 30 bin Avro ödeme yapılıyor, yerleşecek kişiye ev alması için para veriliyor.

İspanya'nın kuzeybatısında bulunan, 600 kişinin yaşadığı Ponga yöneticileri kararı azalan nüfusa çözüm olarak aldıklarını söylüyor.

Galiçya'daki İspanya'nın Rubia köyü de geçtiğimiz günlerde orada yaşamak için gurbetçilere ayda 150 avroya kadar ödeme yapacağını duyurdu. Program, özellikle yerel okullardaki öğrenci sayısını artırmak amaçlı.

Benzer türde uygulamalar Avrupa başka destinasyonlarda da var. Genellikle azalan nüfus nedeniyle getirilen uygulama İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesindeki Presicce’de de başlatıldı. Burada bir de mülk alınması için 30.000 Avro ödeme yapılıyor.
İtalya'nın güneybatı bölgesi Calabria'da 2.000 veya daha az kişinin yaşadığı bir köye yerleşenlere 28.000 Avro gelir saplanıyor.

Bundan yararlanmak isteyenlerin 40 yaş ve altında olmaları ve başvurularının kabul edilmesinden sonra 90 gün içinde bölgeye taşınmaları gerekiyor.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.