banner113

CORENDON’DAN ALANYA MÜJDESİ

banner106

Turizm devi Corendon Travel’ın sahibi Atılay Uslu ile Alanya standında yapılan görüşmelerde, firmanın bu sene Alanya için yüzde 80 artış elde ettikleri açıklandı.

CORENDON’DAN ALANYA MÜJDESİ
12 Ocak 2024 Cuma 14:05

banner108
banner238

Avrupa'nın önemli etkinliklerinden biri olan Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı üçüncü gününde de tüm hızıyla devam ediyor. Fuarda Alanya adına görüşmeler gerçekleştiren Alanya heyetinden müjdeli haberler geldi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ile beraberindeki ekip Alanya adına önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Corendon Travel sahibi Atılay Uslu, Hollanda Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı’ndan emekli kız kardeşi Günay Uslu ile birlikte Alanya standını ziyaret edenler arasındaydı. Bu ziyarette Atılay Uslu, Alanya’da yüzde 80, Antalya’da ise yüzde 20’lik bir artış yakaladıklarını belirtti.

GAZİPAŞA-ALANYA HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR ARTIYOR

Uslu, sezonla ilgili yaptığı açıklamalarda, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na birçok ülkeden uçuş gerçekleştirme hedefleri olduğunu da söyledi. Ayrıca, Almanya'nın bu sene 7 farklı şehrinden uçacaklarını ve bunu tur operatörlerine de pazarladıklarını ifade etti. Fuarda yapılan görüşmeler ilgili bir değerlendirme yapan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu fuar Avrupa’nın ilk fuarı olduğu için sadece Hollanda değil, genel olarak tüm operatörler burada. İskandinav Pazarı’nda ciddi artışların olduğunu özellikle Sunweb ve Schauinsland yetkilileri İskandinav ve Alman pazarında Antalya’ya yönelik yüzde 20 artış olduğunu bizlerle paylaştı. TUI yetkilileri ise Hollanda ve Belçika’da yüzde 30-35 oranında bir yükselme kaydettiğini aktardı. FTI Group’ta da Hollanda için yüzde 15 oranında bir artış olduğunu öğrendik. Turizmciler olarak, bu olumlu gelişmelerin sektörümüzü daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Bu artışlar bölgemiz için olduğu kadar turizm ekosistemine dahil olan tüm paydaşlar için umut verici” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda yaşanan grevler, personel bulunmaması gibi sorunların aşılmasının da olumlu bir etki yarattığını söyleyen Dahaoğlu, “Problemlerin çözülmesinin ardından uçak programlarında da ciddi artışlar olmaya başladığını öğrendik. Bu iyileşmeler turistlerin planlarını daha güvenle yapmalarına ve seyahat kararı almalarına olanak tanıyacaktır. Ayrıca, havayolu şirketleri ve tur operatörleri için de daha öngörülebilir bir ortam yaratılması, 2024 yılının daha sağlam bir temel üzerinde ilerlemesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.