Saparbekuly ve Dr. Kocaman, 9-11 Mart 2017 tarihleri arasında Kazakistan'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi. Genel Sekreter Yardımcıları 9 Mart 2017 tarihinde, Kazakistan Maliye Bakanlığı Devlet Gelirleri Komisyonu Başkan Vekili Gosman Amrin ile bir araya gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık'a nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır. Başkan Vekili Amrin ile yapılan görüşmede, gümrük işbirliği gündemine ilişkin konular görüşülmüştür. Toplantıda, ağırlıklı olarak Türk Keneşi Gümrük İdareleri Başkanları Toplantısı ile Yetkili Ekonomik Operatör Çalıştayının düzenlenmesine ilişkin detaylar ve gümrük defterlerinin modernizasyonu konuları ele alınmıştır.

10 Mart 2017 tarihinde, Genel Sekreter Yardımcıları, EXPO-2017 Sekretaryası Direktörü Azamat Abdraimov ile bir araya gelmiştir. Toplantı sırasında Türk Keneşi'nin Astana EXPO-2017'ye katılım konuları tartışılmış, ayrıca, Astana EXPO-2017 çerçevesinde Alternatif Enerji üzerine özel bir İş Forumu düzenlenmesinin olanakları da görüşülmüştür.

Genel Sekreter Yardımcıları 11 Mart 2017 tarihinde, Air Astana Ticari Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı İbrahim Canlıel ile bir araya gelmiştir. Genel Sekreter Yardımcıları, Türk Keneşi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi ve bahse konu projenin Nisan - Mayıs 2017’de gerçekleşecek ilk tanışma gezisi hakkında bilgi aktarmışlar ve Sekretarya ile Air Astana'nın bu çerçevede gerçekleştirebilecekleri işbirliği imkanları ele alınmıştır. Toplantının sonunda, Kıdemli Başkan Yardımcısı Canlıel, Türk Keneşi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketinin gerçekleştirilme sürecini takdirle karşıladıklarını belirterek, Air Astana'nın Türk Keneşi'nin söz konusu projesine destek vermeye hazır olduğunu belirtmiştir.
Kazakistan’a gerçekleştirdikleri bu çalışma ziyareti boyunca Genel Sekreter Yardımcılarına, Proje Direktörü Asan Mazhitov eşlik etmiştir.