Finlandiya'da gerçekleştirilen Matka Helsinki Fuarı'nda Türkiye'nin gözde destinasyonlarından Alanya, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle fuarda yerini aldı. Fuarda dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleri, tur operatörleri, otel zincirleri ve seyahat acenteleri, gelecekteki işbirlikleri için bir araya gelme fırsatı buldu. 4 gün süren fuarda Alanya'nın eşsiz turizm potansiyeli, ziyaretçilere detaylı bir şekilde sunuldu.

İNCEKUMDA OTELİN BALKONUNDAN DÜŞEN TURİST AĞIR YARALANDI İNCEKUMDA OTELİN BALKONUNDAN DÜŞEN TURİST AĞIR YARALANDI

"SEZONUN UZUN SÜRMESİNİ İSTİYORUZ"

Fuarda Alanya’yı temsil eden Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, "Tur operatörleri beklenen talepleri karşılamak ve hatta aşmak adına titiz bir çalışma içerisindeler. Aurinko Matkat, Mixx Travel, Tjareborg, Longitours ile görüşmeler yaptık. Alanya destinasyonu için geçtiğimiz yılın üzerinde planlamalar yapılıyor ve oluşan talebe göre bunu artırmaya da hazırlar. Biz de gelecek sezon için yapılan tüm görüşmelerde, sezonun uzun tutulması konusunu gündeme getirdik. Bu yaklaşımın turizm sektörü üzerindeki olumlu etkileri göz ardı edilemez. Sezonun tüm yıla yayılması, turizm destinasyonlarına ve işletmelere daha uzun bir süre boyunca turist çekme imkanı sunar. Bu, bölgesel ekonomiye katkıda bulunmanın yanı sıra istihdam olanaklarını da genişletebilir. Aynı zamanda, sezonun uzun tutulması turistlerin seyahat planlarını daha esnek hale getireceği için, destinasyonlara olan talebi dengeler ve turistik mekanların kapasitesini daha etkili bir şekilde değerlendirmelerine olanak tanır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Alanya’yı temsilen Finlandiya’da bulunan ekip Türkiye’nin Finlandiya Büyükelçisi Deniz Çakar ile Türk Büyükelçiliğinde bir araya gelerek, görüşme gerçekleştirdi.