banner113

TATİLBUDUR, ALANYA'DA DAHİL ANTALYA'DAKİ 3 OTELİ BÜNYESİNE KATTI

banner106

TatilBudur, Armas Grubunun Antalya’daki üç otelini bünyesine katarak işlettiği otel sayısını 4’e çıkardı.

TATİLBUDUR, ALANYA'DA DAHİL ANTALYA'DAKİ 3 OTELİ BÜNYESİNE KATTI
17 Mayıs 2023 Çarşamba 10:40

banner108
banner238

TatilBudur CEO’su Onur Otruş turizm sektörünün gündemine, şirketin 2023 hedeflerine ve yaptıkları otel yatırımlarına ilişkin Ekonomim’den Necla Dalan’a açıklamalarda bulundu.

2022 yılının turizm açısından zor yönetilen iyi bir yıl olduğunu kaydeden Otruş “Rekor yılı oldu. Rusya-Ukrayna savaşı, enflasyonist baskı gibi birçok olumsuzluğa rağmen 51,5 milyon ziyaretçi geldi. TatilBudur adına da başarılı bir yıldı. Şirket rekorlarını kırdığımız bir yıl oldu” diyor.

“Türkiye’deki oteller 2023 fiyatlarına döviz bazında yüzde 10-20 zam yaptı”

Rusya pazarı ile ilgili değerlendirme yapan Otruş “Türkiye’deki enflasyon ortamı Avrupa ve Rusya’da da var. Rusya’da bunun üzerine bir de Ruble’nin dolar karşısında ciddi değer kaybı var. Türkiye’deki yoğun maliyet baskısı ve enflasyonist ortamdan dolayı oteller 2023 için yüzde 10-20 döviz bazlı zam yaptı. Yapmak zorundalar çünkü Türkiye’de kur baskılı şekilde devam ederken, enflasyonist ortamda maliyetleri de çok ciddi arttığı için euro bazlı fiyatlarını artırmak zorunda kaldılar.” şeklinde konuluyor.

Onur Otruş

“Mısır ve Tayland ve Dubai Türkiye’ye alternatif oldu”

Rusya pazarındaki yüzde 10-20 fiyat artışına bir de rublenin yüzde 30’lara varan değer kaybının eklendiğini ifade eden Onur Otruş “Ayrıca enflasyon ve savaş yüzünden iki buçuk-üç saat olan uçuş sürelerinin beş saate çıkması maliyetleri artırdığından Rusya’da çok ciddi oranda bir fiyat artışı oldu. Geçen sene 100 dolara geldiği yeri şimdi 180 hatta 190 dolara alma durumu oluştu. Bütün bunlar Rusya’daki satın alma taleplerine yansıyor. Çünkü aynı sürede gidilen Dubai, Tayland ve Mısır gibi destinasyonlara geçen yıla fiyat farkı olmadan ya da yüzde 10 farkla gitme ihtimali oluştu.” değerlendirmesini yapıyor.

Armas Grubunun Antalya’daki otellerini bünyesine kattı

Loxia markasıyla Bodrum’da 200 odalı bir otelle konaklama sektörüne giren TatilBudur, şimdi de Armas Grubunun Antalya’nun Side, Kemer ve Alanya Mahmutlar'da bulunan Arman Guruban ait üç otelinin işletmesini aldı. Yeni tesislerle işlettikleri oda sayısının 1.450’ye ulaştığını ifade eden Otruş hedeflerinin, TatilBudur’dan bağımsız olarak faaliyet gösteren 10 otele ulaşmak olduğunu anlattı.

“25 bin TL’ye de 200 bin TL’ye de tatil var”

TatilBudur’da iki kişi için ortalama 5 günlük tatil fiyatlarının 25 bin TL ile 200 bin TL arasında değiştiğini anlatan Onur Otruş “Personel, enerji ve gıda maliyetleri çok arttı. Oteller geçen yıl kar etmedi. Geçen yıla göre otel fiyatlarında yüzde 100’e yakın artış var. TatilBudur’un ürün envanteri daha ekonomik. Bu da bizi resort bölgelerinde öne çıkarıyor. Her şey dahil sisteme ciddi talep var. Kimse sürprizle karşılaşmak istemiyor. Erken rezervasyonlarda ekonomik paketler tercih ediliyor. Erken rezervasyonda da her şey dahil ne çıkan seçenek. En çok 25-40 bin TL’lik paketler alınıyor. Geçen yıl 50 bin TL’ye tatil yapan beyaz yakalılar daha ucuza yöneliyor.” ifadelerini kullanıyor.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.