Türk otellerinin 2017 sezonu için Rusya'da verdiği indirimlerin 2015'in üzerinde olduğu belirtildi. TourDom'da yer alan habere göre, indirimleri haziran ayının sonuna kadar devam ettirecek olan oteller, temmuz ve ağustos ayı için benzer bir uygulama yapmayacak.
''İNDİRİMLER HAZİRANA KADAR DEVAM EDECEK ANCAK...''
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan NTK Intourist Satış Direktörü Sergei Tolchin, Antalya'da çok sayıda otelin Rus turistler için özel teklifler hazırladığını belirtti. Söz konusu indirimlerin haziran ayına kadar devam edeceğini kaydeden Tolchin, ''Şu anda yapılan indirimler 2015'tekinin üzerinde. Bunun nedeni ise Türk otellerinin Avrupa'da kayıp yaşıyor olması. Diğer taraftan, Türk turizmcilerin Rusya ile ilişkileri yeniden güçlendirme amacının da indirimlerde önemli bir etkisi var.'' dedi.
''İYİ DOLULUK YAKALARLARSA İNDİRİM ORANLARINI DÜŞÜREBİLİRLER''
Coral Travel Halkla İlişkiler Müdürü Marina Makarkova ise, ''Türk ote6llerinin şu anda indirim yaptıkları doğru. Ancak özellikle Ramazan döneminde iyi bir doluluk yakalarlarsa indirim oranlarını düşürebilirler.'' değerlendirmesini yaptı.
''İNDİRİMLER, YÜZDE 25 MİSAFİR ARTIŞI SAĞLAR''
Haberde yer alan bilgilere göre, Otium Seven Seas Oel Rusya pazarında yüzde 40 erken rezervasyon indirimi verdi. Uzmanlara göre, bu tip indirimler Rusya'dan gelişleri yüzde 25 dolayında artıracak.
Ruslar arasında popüler olan bir diğer otel Xanadu Resort ise sezon genelinde fiyatlarını yüzde 20 düşürdü. Buna erken rezervasyon fiyatları da eklendiğinde, otelin geçen yıla kıyasla yüzde 45 daha ucuz olduğu görülüyor.
TEMMUZ VE AĞUSTOSTA FİYATLAR ZİRVEYE ÇIKIYOR
Benzer veriler rezervasyon portalı Slatet.ru tarafından da paylaşılıyor. Slatet.Ru'dan aktarılan verilere göre, 21-28 Mayıs arasını kapsayan dönemde 1 kişilik tatil paketi Rixos Premium Belek'te 77 bin ruble (1.328 dolar). Aynı tatilin aynı oteldeki temmuz ayı fiyatı ise 141 bin ruble (2.432 dolar). Max Royal'de ise 22-29 Mayıs tarihleri arasındaki fiyat 170 bin ruble (2.933 dolar), 27 Temmuz - 3 Ağustos arasındaki fiyatı ise 366 bin ruble (6.300 dolar).
3 YILDIZLILARIN FİYATLARI DA ARTIYOR
Mayıs ayı fiyatları 3 yıldızlı otellerde oldukça düşük olsa da, tammuz ve ağustos aylarında burada da işler değişiyor. Buna göre, Marmaris'te bulunan Club Dena Apartments'ta mayıs fiyatı 11 bin ruble (189 dolar), aynı otelde aynı tatilin 30 Temmuz - 6 Ağustos arasındaki fiyatı ise 40 bin ruble (690 dolar)