banner113

ALKÜ’DE İŞÇİLERİN SÖZLEŞMESİ YENİLENDİ

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası Antalya Şubesi (Tez-Koop-İş) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi yenilendi.

ALKÜ’DE İŞÇİLERİN SÖZLEŞMESİ YENİLENDİ
23 Haziran 2023 Cuma 16:21

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) çalışan işçilere yönelik toplu iş sözleşmesi Tez-Koop-İş Antalya Şubesi ile imzalanan protokolle yenilendi. ALKÜ Rektörlüğü Senato Salonunda imzalanan toplu iş sözleşmesine, Rektör V. Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Tatar, Genel Sekreter Alper Özyürek, Tez-Koop-İş Antalya Şube Başkanı Özgür Tingir,  Şube İdari Sekreteri Aykut Akın, ALKÜ Sendika Baş Temsilcisi Yemliha Sağ katıldı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2022 ila 31 Aralık 2023 tarihleri arasını kapsayacak. ALKÜ'de işçi statüsünde çalışan işçilere yönelik sendika temsilcileri ile imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin ücretlerinde ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. 01.01.2023 tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilerin, 01.01.2023 tarihi itibariyle almakta oldukları günlük brüt çıplak ücretlerine refah payı dahil yüzde 45 oranında zam yapıldı. 01.07.2023 tarihinde işyerlerinde çalışmakta olan işçilerin 01.07.2023 tarihindeki günlük brüt çıplak ücretlerine, 01.07.2023 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 15 oranında zam yapılacak.

REKTÖR V. PROF. DR. ARİFE USLU GÖKCEOĞLU: “HAYIRLI OLSUN”

ALKÜ Rektör V. Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, yaptığı konuşmada, “İşçilerin hakkına kavuşmasının üniversite olarak dileğimizdi. Üniversite olarak bu eksikliklerin giderilmesi çok daha iyi. ALKÜ bünyesindeki işçilerimize yeni sözleşmemiz hayırlı olsun.” dedi. Başkan Özgür Tingir, ise yaptığı açıklamada, “Bu protokolle bazı maddelerdeki eksiklerin giderilmesi için üniversitemize talepte bulunduk. Üniversite yönetimi de bu taleplere hızlı bir şekilde karşılık vererek eksikler giderilmesiyle sözleşme yenilendi. Bu düzenlemeyle bayram önü işçilerimizin yüzü güldü. Sendikamız ve işçilerimiz adına teşekkür ederiz. Yeni sözleşme tüm işçilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu. 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.