Yapılan açıklama da şu ifadelede yer verildi.
Öncelikli olarak Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan dokuz şehidimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Bugün burada Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesinde yaşanan bir olayın kamuoyuna yanlış yansıtılarak, kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine karşı gerçekleri söylemek için toplanmış bulunmaktayız.

Asıl konumuza geçmeden Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesindeki olayı duyduktan sonra konuyla ilgisi olabileceğini düşündüğümüz herkesle görüştük. Bir eğitimci olarak her türlü etik değerleri de dikkate alarak konunun her yönüne girmeyeceğiz. Bu olayda okul idaresi, başta rehber öğretmen olmak üzere tüm öğretmenlerimiz öğrencilerimizi kazanmak için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermişlerdir. Bunu yaparken ailenin ve çocuklarımızın rencide olmaması için azami titizliği göstermişlerdir. 

Bütün bunlar ortada iken  “öğrencileri sokağa attılar” gibi aslı astarı olmayan bir iddiada bulunmak ya bilgisizliktir, ya da art niyetliliktir. Öğrenciler halen okulun öğrencisidir ve yurtta kalmaktadır.

GAZİPAŞA’DA TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ BAHÇESİ KURULDU GAZİPAŞA’DA TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ BAHÇESİ KURULDU

Olayın her aşamasında veliye bilgi verilip, yardımcı olunmuştur. Öğrenci velisi çocuklarının nakillerini istemiştir. Ancak ne olduysa veli nakil talebini iptal etmiştir. Veli zaman içerisinde bir çok kişiden yardımcı olunması yönünde ricada bulunmuştur. 

Bu kişiler olayın aslını öğrenince olaya müdahil olmak istememişlerdir. Bütün gerçekleri bildiğimiz için okul idaresi ve öğretmenlerin yanındayız. Kamuoyunun bilmesini istediğimiz bazı hususları hatırlatmak isteriz. Öğrenci velisi niçin önce nakil talebinde bulunup sonra vazgeçmiştir? Alanya’da hiç mi gazeteci yoktu da Hatay’dan bir gazeteci olayı haber yapmıştır?

Yaşanan olayla ilgili olarak Valilik tarafından idari soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturmanın daha sonucu belli olmadan eğitim camiası nasıl yargısız olarak infaz ediliyor. Sonuç olarak burası bir eğitim kurumudur. Kimsenin aslı astarı olmayan bir olayla ilgili olarak bu kurumu ve eğitim çalışanlarını rencide etmeye hakkı yoktur. Keşke söz konusu iki öğrencimiz için gösterilen hassasiyet, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler için de gösterilseydi.

Eğitim sendikaları olarak böyle aslı astarı olmayan bir olay karşısında okul idaresi ve öğretmenlerimizin arkasında ve yanında olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep hakkın ve haklının yanında olacağız.