banner113

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

banner106

Akdeniz Üniversitesinin eski rektörü Kurtcephe, ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi’ suçlamasıyla tutuklandı. Kurtcephe, Gülen ile görüştüğünü itiraf edip bazı isimleri açıkladı

Tutuklanarak cezaevine gönderildi
09 Haziran 2017 Cuma 12:39

banner108
banner238

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesinin eski rektörü İsrafil Kurtcephe, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASI
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 26 Mayıs'ta evinde yapıldıktan sonra gözaltına alınan Kurtcephe, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye elleri kelepçeli getirilmişti. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı'na 7,5 saat ifade veren Kurtcephe, sevk edildiği Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Kurtcephe'nin ifadelerinde FETÖ'nün Antalya İl İmami firari Hasan Tarık Şen ile 8-12 Aralık 2012 tarihlerinde ABD'ye giderek Pensilvanya'da FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen ile görüştüğünü kabul ettiği belirlendi. Kurtcephe, görüşmede yanlarında Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan asker kökenli A.E'nin de olduğunu ileri sürdü. Kurtcephe'nin emniyet ve mahkemede verdiği ifadelerde sorulara çelişkili cevaplar verdiği, bazı sorulara ise 'Bilmiyorum' dediği öğrenildi.
İBİCİOĞLU BENİ TEHDİT ETTİ
İsrafil Kurtcephe, 17 – 25 Aralık sonrası FETÖ'cüleri üniversiteden uzaklaştırmak istediğini ancak hiç birinin görevi bırakmadığına ifadesinde yer verdi. Eski Rektör, bu nedenle dönemin Süleyman Demirel üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu'nun kendisini havalimanında tehdit ederek, "Sen arkadaşlarımızı görevden alıyorsun. Paçavra gibi kullanıp attın. Cami duvarına işiyorsun. Yaptıklarının hesabını ödeyeceksin" diyerek tehdit ettiğini de iddia etti.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.