Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağının bugün öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını bildirdi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adını taşıyan yeni müfredatla ilgili görüş ve öneriler "https://gorusoneri. meb.gov.tr/" adresinden paylaşılabilecek.

Bakan Tekin "Planımız bir haftalık bir askı süresi. Öneri ve görüşler, eğer yoğun bir şekilde gelmeye devam ederse süreyi uzatabiliriz..."

"Evrensel, uluslararası modellerden yararlanarak kendi değerlerimizi de sistemin içerisine yerleştirerek özgün bir model üretmeye çaba sarf ettik" dedi. 

Yeni müfredatın tüm teknik detayları askı süresi tamamlandıktan sonra yapılacak bir lansman toplantısıyla paylaşılacak.

KADEMELİ UYGULANACAK

Bakan Tekin, yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli şekilde uygulanacağını bildirdi.

Tekin "Hazırladığımız program, her kademenin birinci sınıfında uygulanacak. 4 sınıf düzeyi olan okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda önümüzdeki eylül ayından itibaren yeni programımızı uygulamaya başlamış olacağız" açıklamasını yaptı.

9 OKURYAZARLIK TÜRÜ

Yeni müfredatla bilgi kazanımı temelinden beceri kazanımı temelli bir sisteme geçilecek. 

EĞİTİMCİ BABA ÇİFTİNDEN SÜRPRİZ YATIRIM: B-MATH EĞİTİMCİ BABA ÇİFTİNDEN SÜRPRİZ YATIRIM: B-MATH

Bakan Tekin "Bilgi okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık, görsel okuryazarlık, kültür okuryazarlığı, vatandaşlık okuryazarlığı, veri okuryazarlığı, sürdürülebilirlik okuryazarlığı ve sanat okuryazarlığı olmak üzere 9 okuryazarlık türü belirledik..."

"Aslında burada kastettiğimiz şey, bilgiye erişim konusunda çocuklarımız zaten yeterince kaynağa sahipler ama o edindikleri bilgiyi doğru okuma anlamında çocuklarımıza biz beceri kazandırmak istiyoruz. Olayın temel felsefesi burada zaten" dedi.

(Odatv.com)