Değerlendirme sınavda çıkan; Türkçe, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji konularını içeriyor. ÖHEP Okulları öğretmenlerinin değerlendirmeleri ise şöyle;
TÜRKÇE 
2017 YGS Türkçe sorularında dil bilgisi konularının tamamının 9 soru ile ölçüldüğü, anlatım bozukluğu ile ilgili soru sorulmadığı görülmüştür. Diğer sorular anlam bilgisine aittir. Müfredat dışından soru sorulmamıştır. Soruların zorluk derecesi orta düzeyde olup tartışmaya açık değildir.
TARİH 
Sorular genel olarak tarihi kavramlar ve dönem bilgisinin yorumlanması üzerine kurgulanmış, paragrafı doğru okumaya dayalı olarak sorulmuş. Müfredat dışı herhangi bir soruya yer verilmemiş. 9’uncu ve 10’uncu sınıf müfredatını kapsayan 8 soru sorulduğu, 7 sorunun ise 11’inci sınıf müfredatını kapsadığı anlaşılıyor. Sürpriz ve alışılmışın dışında soru gelmedi. 
Tarih sorularında tarihi kişiliklerin söylemlerine ve kişilerin karşılıklı konuşmalarına yer verilmiş, bu sözlerle öğrencilerin analiz yaparak yanıta ulaşması amaçlanmış.
COĞRAFYA
Sınav, coğrafyanın temel kavram ve ilkeleriyle ilgili bilgi birikimi gerektiren; harita okuma, yorumlama, sorgulama ve analiz becerisini ölçen, ancak zorluk düzeyi yüksek olmayan bir sınav olarak değerlendirildi.
Dünya ve Türkiye haritasını iyi tanıyan ve yorum yeteneği yeterli olan öğrencilerin rahat yapabileceği bir sınavdı. 
Türkiye’nin fiziki coğrafyasıyla ilgili sorular da harita üzerinden yorumlamayı gerektiriyordu. Sorular genel olarak kolay nitelendirilebilecek özellikte olsa da izohips ve yerel saat soruları biraz zorlayıcı nitelikteydi. 
Coğrafya sorularının ortak müfredatı kapsadığı söylenebilir. Sorular 9.ve 10.sınıf konularını kapsayacak şekilde dengeli dağıtılmış. Coğrafyanın çözüm ortalaması oldukça yüksek olacaktır.
FELSEFE 
Bilgi soruları incelendiğinde cevapların net olduğu, öğrenciyi herhangi bir ikilemde bırakmadığı, yorum sorularının ise verilen metinlerden hareketle kolaylıkla çözülebileceğini söyleyebiliriz.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 
Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden genel olarak okuduğunu anlama ve yorumlama becerisine dayanan paragraf sorularına yer verildiği ve ders konularına ilişkin olarak kelime ve kavram bilgisinin sorgulandığı görüldü.
MATEMATİK 
2017 YGS’nin 2016 YGS’ye göre daha zor sorulardan oluştuğu görülüyor. Yeni müfredata göre hazırlanan sınavın konseptinin de değiştiği söylenebilir. Matematik testi, ALES tarzı uzun paragraflardan oluşan problem soruları ve sayısı artan geometri soruları ile beraber, ezber yapan öğrenci ile daha pratik düşünen öğrenci arasında çok net bir fark oluşturacak şekilde hazırlanmış. Eşit Ağırlık alanında Matematik Testinin ağırlığının fazla olması, Türkiye genelinde öğrencilerin başarılarını önemli ölçüde etkiyecektir.
FİZİK 
Kazanımlara uygun şekilde eğitim materyallerini kullanarak hazırlanmış öğrenciler, rahatlıkla başarılı olacaktır. Kazanımlarda matematiksel işlemlere girilmez şeklinde vurgulanan bölümlerde işlemli sorular sorulmayarak müfredata bağlı kalınmış. Fizik sınavı çok zor olmamakla beraber seçici ve kaliteli sorulardan oluşturulmuş. Sorular genel olarak YGS müfredatına uygundu. 9’uncu ve 10’uncu sınıf müfredatına dengeli bir şekilde dağıtılmış olup müfredat dışı bir soru ile karşılaşmadık
KİMYA 
2017 YGS’ de, 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan kimya öğretim programı ilk kez sınandı. Sorular 9’uncu ve 10’uncu sınıf müfredatından seçilen, zaman kaybettirmeyen, işlem gerektirmeyen, yoruma dayalı sorulardı. Müfredatın soru gelme olasılığı yüksek olan konularına ağırlık verildiğini gördük.
BİYOLOJİ 
2017 YGS Biyoloji soruları bilgi ağırlıklı sorular olup, akademik olarak belirli bir donanıma sahip olan öğrencilerin cevaplayabileceği niteliktedir. 9 ve 10. sınıf konularının dışında 11. sınıf Biyoloji Programında işlenen İnsan Fizyolojisi ünitesinden iki sorunun sorulduğu görülmektedir. Bu sorular, her ne kadar 6.sınıf düzeyinde Vücudumuzu Tanıyalım ünitesiyle bağlantılı olarak sorulmuş olsa da bu durum, Biyoloji konuları için her zaman olduğu gibi YGS-LYS ayrımının yapılamadığını göstermektedir.