Almanya'nın Dortmund şehrinde her yıl Festi Ramazan adı altında düzenlenen Ramazan şenlikleri cumartesi günü kapılarını açtı. ALTAV'ında tanıtım çadırı kurduğu festivalin ilk günlerinde Alanya'yı ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen temsil etti.
"TÜRKİYE'DEN KATILIM YÜKSEK"
Ramazan boyunca Alanya'nın tanıtılacağı festivalle ilgili bilgi veren Mehmet Dahaoğlu, "ALTAV olarak bu yıl 30 uluslararası fuar ve tanıtım etkinliğine katılan Alanya, yurtdışında yaşayan Türklere yönelik önemli bir çalışmaya imza attı. Bu yıl 5'inci kez düzenlenen etkinlikte bir ay boyunca açık kalacak olan çadırlarda yiyecek içecek ikramları, alışveriş seçenekleri sunuluyor. Bunun yanı sıra Türkiye'den birçok emlak ve otel temsilcisinin de katıldığı gözlemleniyor" dedi.
"ALANYA TATİLİ HEDİYE EDİLECEK"
Dahaoğlu şöyle devam etti;
"Şenliklerde bölgesel tanıtım olarak sadece Alanya ve Hatay yer alıyor. Mehteran takımı, Keloğlan ve Arap Bacı gibi müzikal gösterilerin yanı sıra her akşam farklı bir organizasyon yapılıyor. Alanya standında dağıtılan promosyon malzemeleri büyük ilgi görüyor. Ayrıca standımızda bulunan Alanya çerçevesiyle fotoğraf çekerek Facebook ve Instagram gibi mecralarda paylaşan ve en çok beğeni alan kişilere festival sonunda Alanya tatili hediye edeceğiz. Almanya'dan, Hollanda'dan, Belçika'dan ve Fransa'dan günlük 20-25 bin, çoğunluğu gurbetçi ve yabancı misafirlerin ziyaret ettiği festivale geçen yıl 700 bin kişi katılmış ve bu sene 800 bin kişinin katılımı bekleniyor. Alman vatandaşları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde güvenlikle ilgili tedirginliklerinin devam ettiği görülüyor. Türkiye'nin vazgeçilmez olduğunu fakat bu sene tercih etmek istemediklerini söyleyen ziyaretçiler gelecek yıllardan itibaren olaylar olmaması durumunda Türkiye'ye ve Alanya'ya tekrar gelmek istediklerini belirttiler" diye konuştu.
"GURBETÇİLER GELİYOR"
Gurbetçi vatandaşların Alanya tercihinin devam ettiğini ifade eden Mehmet Dahaoğlu, "bu yıl otel fiyatlarının ekonomik olmasından dolayı bayram sonrasına rezervasyon yaptırdıklarını görüyoruz. Hedefimiz daha fazla gurbetçi misafirlerimizi bölgemize çekmek. Daha önce ziyaret gerçekleştirdiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel Bey'in ALTAV'a verdiği destek sözüyle EXPO Antalya'nın da tanıtımını daha geniş bir ürün ve malzeme desteğiyle yapıyoruz."