İddiaya göre 6 yıldır Alanya’da yaşayan Jari Antero Valttı (52) Alanya’da tanıştığı Özbekistan G.K (32) ile tanıştı. G.K Valttı evlenme vaadiyle tuzağa düşürüp hasta olduğunu ve borçları olduğunu söyleyerek sürekli para istemeye başladı. Valttan ilişkileri boyunca toplamda 250 bin Euro para aldı. İlerleyen zamanlarda G.K’nın hareketlerinden şüphelenen Valtt savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TASARRUF PAKETİ AÇIKLANIYOR: ARAÇTAN... HER KALEMDE TASARRUF! TASARRUF PAKETİ AÇIKLANIYOR: ARAÇTAN... HER KALEMDE TASARRUF!

Duygusal boşlukta olduğu bir dönemde tuzağa düştüğünü söyleyen Valtt, "Kötü niyetli kimseler tarafından evlilik vaadiyle 250.000 EURO dolandırıldım. Eşimden ayrıldığım dönemde GAVKHAR KHOLMİRZAEVA (32) isimli Özbekistan uyruklu bayan ile Alanya da tanıştım. Duygusal olarak boşluk yaşadığım dönemde bu bayana aşık oldum ve arkadaşlığımız başladı. G.K ile ilk tanışmamızdan itibaren ona aşık oldum ve tamamen evlilik yapmayı düşündüm. O da benim aşkıma karşılık verdi ve ilişkimiz başladı. Bayanla sohbet ve ilişkimiz tamamen evlilik üzerineydi ve evlilik konuşuyorduk. Benim için kabus gibi geçen dönemin bu bayanla tanışmamdan sonra başladığını bilmiyordum. Tanışma ve sevgili olmamızdan sonra G.K, Özbekistan’da dedesinin hasta olduğunu ve acilen tedavi edilmesi gerektiğini belirterek benden 5500 euro istedi. Bu parayı verdim. Sonra Özbekistan’da bazı problemlerinin olduğunu Özbekistan’a gitmesi gerektiğini orada pasaport ve vize işlemlerini halletmesi gerektiğini, hakkında mahkeme ceza kararları olduğunu ve bunları ödemesi gerektiğini, aksi takdirde Türkiye’ye geri dönmesinin mümkün olmadığını söyleyerek benden 10.000 euro daha aldı. G.K’nın sorunları ve para istemesi bitmiyordu. Özbekistan’da iken beni ailesi ile tanıştıracağını fakat daha önce birçok kimseye borcunun olduğunu, bu borcun Özbekistan’da mafya olduklarını, zarar vermelerinden korktuğunu söyleyerek 10.000 euro daha aldı. Ben de onu çok sevdiğimden ve onu kaybetmek korkusuyla istediği paraları tamamen gönderdim" dedi.