Alanyalı İnşaat Mühendisi Mehmet Mollaosmanoğlu bu gelişmeyi Alanya kamuoyuna duyurdu. Mollaosmanoğlu duyurusunda şunları ifade etti. 
Projesine başladığım çok katlı bir yapının temeline deprem izolatörü koymaya karar verdik üstelik öneri müteahhitten geldi. Sanıyorum Alanya'da bir ilk. Kısa sürede yaygınlaşması umuduyla...

DEPREM İZOLATÖRÜ NEDİR?
Deprem sırasında, yapıya etkiyen deprem yüklerini ve ivmeleri büyük ölçüde azaltan bu izolatörler depremde insan yaşamı için bir gereklilik haline geldi. Bu izolatörler, proje ve uygulamaları doğru yapıldığı taktirde, deprem sırasında can ve mal kaybını önlüyor.
DEPREM İZALÖTÜRÜNÜ KİM KULLANMIŞ?
Şehir hastaneleri, veri merkezleri ve köprüler gibi yüksek önem arz eden yapılarda kullanılan deprem izolatörlerinin ilk kez bir konutta kullandığı Mavera Comfort projesinin temeli atıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Ülkemize böyle güzel bir proje kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Türkiye’nin ilk deprem izolatörlü binaların temel atmasını birazdan gerçekleştireceğiz. Daha önce hastane binalarında kullanan deprem izolatörü, ilk defa konut projesinde kullanılacak” demiş.
MEHMET MOLLAOSMANOĞLU KİMDİR?
Mehmet Mollaosmanoğlu 1960 yılında Alanya'da dünyaya gelmiştir. Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesinden mezun olmuştur. Yazar ve inşaat Mühendisi olarak tanınmaktadır.

Bir süre İstanbul Belediyesinde kontrol mühendisi olarak çalışmıştır. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Alanya'ya dönerek kendi iş yerini kurmuştur. Antalya bölgesinde mimarlık ve mühendislik dallarında pek çok esere imza atan yazar sonrasında roman yazmaya başlamıştır. 

 Bilim Kurgu & Fantastik, Edebiyat, İngilizce Kitaplar kategorilerinde eserler yazmış bilinen bir yazardır. Hüseyin Kalaycı-MANŞET ALANYA