Alanya'nın tanınmış ailesi senet davası yüzünden bireyler karşı karşıyaya geldi. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 7 milyon dolarlık senet davasının duruşmasına İzmir Cezaevi’nde tutuklu bulunan yeğen Mehmet T. SEGBİS'le katılırken, avukatı hazır bulundu. Mahkemeye tutuksuz yargılanan amca Hasan T. ile diğer tanıkların avukatları da katıldı.

FAHİŞ FİYAT VE STOKÇULUK YAPAN İŞLETMELERE DEV CEZA! FAHİŞ FİYAT VE STOKÇULUK YAPAN İŞLETMELERE DEV CEZA!

MEHMET T: 18 AYDIR CEZAEVİNDEYİM

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘Sahte Evrakta Dolandırıcılık’ suçundan 12 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık Mehmet T. duruşmaya İzmir Cezaevi’nden SEGBİS'le katıldı. Mehmet T. “Ben suçsuzum. Benim senetler Alanya Adliyesi’ndeki icra müdürlüğü kasasından çalınarak Hasan ve Mustafa T’ye getirdiler. O senetler sahte olsa o senetleri neden icraya vereyim? O senetleri 8 ay bekledim. İcraya vermeden amcaoğulları beni arar diyerek bekledim. Telefon ettiğimde bana hakaret etti. Daha sonra abisi Mustafa'yı aradım. O da kardeşim ne dediyse doğru söyledi. Telefonu yüzüme kapattı. Ben 18 aydır cezaevindeyim. Ben suçlu değilim” dedi.

“BABAM O TARİHTE YAŞAMINI KAYBETTİ”

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan sanık Hasan T. duruşmada şunları söyledi: “404 bin dolarlık senet 2015 yılında yeni kurulan matbaanın senedi çıktı. Babam 2012 yılında vefat etti. Bu senetler avukatlık bürosunda düzenlenmiştir. 7 milyon dolarlık babamın borcu yoktur. Babam Antalya'da hastanede yatarken nasıl senet imzalasın? Annemin imzası olduğu iddia edilen senedin sahte olduğu tespit edildi. Mahkemede her şey ortaya çıktı.”

RAPORLAR İSTENİLECEK

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti imzalı senetlerin incelendiği raporlarının duruşmaya kadar istenilmesine ve eksik evrakların giderilmesine karar vererek duruşmayı mayıs ayına erteledi.