ORMAN BENİM KAMPANYASI GELECEĞE NEFES OLACAK ORMAN BENİM KAMPANYASI GELECEĞE NEFES OLACAK

Alanya Turistlik İşletmeçiler Derneği Başkanı Burhanettin Sili, turizmin enflasyonunun yüksek olduğunu, dövizin aynı oranda artmadığını, turizmcinin girdi maliyetleri, işçilik maliyetleri diğer maliyetlerinin artışına bakıldığında turizmci açısından şu anda olumsuz bir durum olduğunu ama önümüzdeki dönemde bunun toparlanacağına inandıklarını belirtti.


Nisan ayı itibariyle Alanya'daki otellerin yüzde 60-70’inin açıldığını belirten Sili "Bayram döneminde de ciddi doluluklar yakalandı. Özellikle kış döneminden açık olan tesislerimizin dolulukları da yüzde 80-85 civarında. Ama Nisan başı itibariyle açılan tesislerimizin doluluklarının ortalaması yüzde 20-60 arasında oynuyor. Tesislerimizin tamamı mayıs ayı itibariyle açılmış olacak.

Alanya’da otellerde Nisan 31 ile Ekim arasında ortalama yüzde 85 dolulukları yakalarız. Alanya en fazla pazara hitap eden bölgedir. İskandinav pazarı bizim ilk pazarımı. Evet. Keza Doğu Avrupa pazarı. Yani Macaristan, Polonya gibi ülkeler. Ana pazarlarımız dediğimiz Rusya, Almanya, İngiltere gibi pazarlarda Alanya’ya yoğun ilgi gösteriyorlar. Almanya'nın ve Rusya'nın ilgisi devam ediyor. İngiltere'de de gelişmeye kaydediyoruz.’’