banner113

ALTİD BAŞKANI SİLİ: ALANYA TURİZMİ ETKİLEYEN ARTAN MALİYET VE DÖVİZ KURLARI!

banner106

ALTİD Başkanı Burhan Sili, otelcilerin son dakika rezervasyonlara odaklandığını söyledi. Sili, artan maliyetler ve döviz kurlarının turizm sektörünün üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu ifade etti. 

ALTİD BAŞKANI SİLİ: ALANYA TURİZMİ ETKİLEYEN ARTAN MALİYET VE DÖVİZ KURLARI!
18 Temmuz 2023 Salı 14:18

banner108
banner238

 Erken rezervasyon döneminde beklediği performansı gösteremeyen ve sezon ortası olması rağmen otellerde ciddi boşlukların bulunduğu Türkiye’de turizmciler son dakika satışlarına odaklandı. TurizmDays’ten Fikri Cinokur’a konuşan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı oluşan zararların bilançolarda durduğunu söyledi. Sili “Diğer yandan enflasyona bağlı olarak artan maliyetler ve oldukça uzun bir süre artış göstermeyen döviz kurları da yerinde ihracat yapan ve fiyatlarını bir yıl önceden vermek durumunda olan turizm sektörünün üzerinde ciddi bir yük oluşturdu. Erken rezervasyonların yeterli düzeyde olmaması da, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında bir müddet rezervasyonların durması ve sonrasında da seçim sürecinde rezervasyonların yavaş seyretmesine bağlı ki bu da ‘son dakika’ rezervasyonlarına odaklanmamıza neden oldu” dedi.
“MİNİMUM HASARLA ATLATMALIYIZ”
Tüm dünyada pandemi sonrası oluşan ekonomik sorunlar ve Türkiye’yi tercih eden kaynak pazarlardaki tüketicinin alım gücünün tatil tercihlerinde etkili olduğunu vurgulayan Sili, şöyle devam etti:
“Bölgemizin, tesislerimizin kalite-hizmet ve fiyat dengesini kurarken bir diğer yandan kaynak pazarlarımızın da alım gücünü dikkate alma zorunluluğumuz söz konusu. Sonuçta zarar etmememiz ve sürdürülebilir turizmin prensiplerinden ödün vermememiz gerekli. Bu gerçekten hareketle, kaynak pazarlarımızın ve ekonomik verilerimiz ışığında doğru rakamları partnerlerimizle birlikte tespit etmeli ve bu süreci minimum hasarla atlatmalıyız.” 

banner109

Etiketler; #Burhan sili
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.