Gazipaşa'da 5 lira olan ekmek, hafta sonu itibariyle 6 liradan satılmaya başlandı. Türkiye’nin dört bir yanında ekmek fiyatlarına zamlar arka arkaya geliyor. Konuyla ilgili yeni gelişme ise Antalya ve ilçelerinden geldi. Gazipaşa’da ekmeğe yapılan zam ile 5 liradan satılan 210 gram ekmek, hafta sonu itibariyle 6 liradan satılmaya başlandı. 

2021 yılının haziran ayında yapılan zamla 1 buçuk liradan 2 liraya yükselen ekmek fiyatı, 15 Kasım 2021’de 50 kuruş zamlanarak 2 buçuk liradan satılmaya başlanmıştı. 2 Şubat 2022’de 3 liraya satılan 210 gram ekmek, haziran ayında 1 lira daha zamlanarak 4 lira olmuştu. Yine eylül ayında 1 lira daha zamlanarak 5 lira olan ekmek fiyatı, 17 Haziran 2023 itibariyle ise 1 lira daha artarak 6 liradan satılmaya başlandı.

“MALİYETLERİ KARŞILAMIYOR”

Zam yapılmasının gerektiğini ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, zamlı fiyatların dahi maliyetleri karşılamadığını söyledi. Murat Ülger, “Un, maya, elektrik ve doğalgaz gibi temel girdilerin fiyatlarının sürekli yükselmesiyle birlikte, işletme maliyetleri de artmakta. Bu durum fırıncıları sıkıntıya sokuyor. Sektörün sürdürülebilirliği için acil önlemlerin alınması gerekiyor. Ekmek fiyatlar şu ankinden çok daha yüksek olmalıydı. Bizim 6 lira talebimiz yılbaşı öncesine aitti. Bu nedenle fırıncıların işlerini sürdürebilmek ve adil bir kar elde edebilmek için desteklenmeleri gerekiyor” dedi.