EN ÇOK TARTIŞILAN İSİM TUNA OLDU
Hem Alanya Belediye meclisi hem de Antalya Büyükşehir Belediye meclis üyeliği yapan Mustafa Tuna'yı sert bir dille eleştiren ALTSO üyeleri, "4 yıldır neredeydin". ALTSO seçimlerine 1 ay kala başkan adaylığını açıklayarak sahalara çıkan Tuna'nın bu çıkışına üyelerden tepki geldi. ALTSO üyesi Fatih İlyasoğlu, sosyal medya'dan Tuna'yı sert bir dille eleştirdi. İlyasoğlu 'Son günlerde kamuoyunda bir ALTSO seçimi curcunasıdır gidiyor. Düşünün ki çocuğunuzu uzun yola gidecek bir şoföre emanet edeceksiniz. 7/24 ulaşabileceğiniz, gide gele yolları ezberlemiş, otobüs bozulsa tamir edebilecek, hatta yeni otobüs temin edebilecek gücü olan bir şoföre mi emanet edersiniz? Yoksa son 1 ayda "Ben de şoförüm, otobüs sürmeyi biliyorum" diyen birine mi? Bir yanda Mehmet Şahin, diğer yanda Mustafa Tuna var. İkisi de çok değerli abimiz. Lakin ALTSO'nun geleceği için bir seçim yapmak her üyenin en doğal hakkı. 
MUSTAFA TUNA'YI BU SEÇİM OLMASAYDI 4 YIL DAHA GÖREMEYECEKTİK
Mustafa Tuna'yı bu seçim olmasaydı 4 yıl daha göremeyecektik. Kendisi hem Alanya Belediyesi'nde hem de Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üye iken bile hiç bir projede adını duymadığım gibi, bugüne dek bana hazır bayram mesajı dahi göndermedi. Şimdi seçimlere 1 ay kala aday olup bir anda projeler üreten Mustafa Tuna'nın karşısında 4 yıldır lokomotif gibi çalışan, bürokrasiyi çözmüş, iş bitiren, Ankara'da lobisi olan bir ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve yönetimi var. Her şey bir yana, Mehmet Şahin ALTSO Başkanı olmasa dahi herkesin işine koşan, yardım eden, çözüm üreten ve en önemlisi halktan biri. Bunlar benim şahsi görüşümdür. 
ALTSO SİYASET ODASI DEĞİL, TİCARET ODASIDIR
ALTSO siyaset odası değil, ticaret odasıdır. Burada ticaretin önünü açacak, gücü ve tecrübesi olan başkan ve yönetime her zaman ihtiyaç vardır. İki adaya da başarılar dilerim. Fakat Mehmet Şahin bu işi başaran ve başarmaya devam edecek donanımda birisidir. Kanımca Mustafa Tuna'da bu işi başaracak donanım mevcut değildir"