Açıklamalarında şu ifadelere yer verildi. Malumlarınız olduğu üzere 10 Nisan 2024 günü Ülkemiz genelinde milletçe Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Devletimiz 8-9 Nisan 2024 günlerine rastlayan 1,5 günlük arayıda idari izinli sayarak Ramazan Bayramı iznini 9 güne çıkardı. Bu hem kamu çalışanlarının rahat bir bayram ifa etmesi, hemde iç piyasanın canlanması açısından çok önemli bir karardı. Bu karardan dolayı kararı alan sayın idarecilerimize teşekkür ederiz.

EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT: ZAMLANDI EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT: ZAMLANDI

Bunun yanında 9 günlük bayram tatilinin anlam kazanması ve gönül rahatlığı ve huzur içerisinde geçirilmesi, iç piyasanın canlanması, memur, emekli ve diğer kamudan ödeme alan kesimlerin zati ihtiyacı olan bayram alışverişlerini gönül rahatlığı ile yapmaları için memur ve emekli maaşları, dul, yetim ve diğer ödemelerinin Bayramdan önce ödenmesinin yerinde bir karar olacağını, yapılmadığı takdirde memur ve emekliler ile diğer ödeme yapılan kesimlerin bayramı  bayram havasında idrak edemeyeceğini hatırlatmak isteriz.

Onun için ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği yukarıda anlatmış olduğumuz gerekçelerden dolayı memur, emekli ve diğer ödeme yapılan kesimlerin ödeme, hakedişlerinin bayramdan önce ödenmesi talebimizi devletimizin yetkililerine iletiyor, bu konuda adım atılmasını talep ediyoruz.
Kamuoyuna selam vi saygılarımızla.