2016 Nisan ayına ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi yayımlandı. Turizm başlığı altında toplam 25 yatırımına teşvik verildi. Teşvik alan yatırımların 13 tanesini yeni otel yatırımları oluştururken, 3 yatırım da modernizasyon ve tevsi başlığı altında teşvik aldı. Yeni yatırımların arasında 4 tane beş yıldızlı, 2 tane dört yıldızlı, 4 üç yıldızlı, 2 butik otel ve 1 özel konaklamalı tesis teşvik alırken turizm başlığı altında 9 tane öğrenci yurdu da yer buldu. 
EN BÜYÜK TEŞVİK NEREYE GİTTİ?
Yatırım teşviği alan komple yeni otel yatırımları arasında en büyüğünü 93 milyon 800 bin TL'lik yatırım bedeli öngörülen Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş'nin Aydın'da yapacağı 5 yıldızlı 920 yataklı termal otel yatırımı aldı. Öte yandan Yol-İş Turizm A.Ş'nin Antalya'ya yapacağı 5 yıldızlı 700 yataklı yeni otel yatırımı ise 85 milyon TL yatırım teşviği aldı.
Nisan ayında yatırım teşviği alan 13 yeni otel yatırımının hayata geçmesi ile birlikte Türkiye'nin sahip olduğu yatak kapasitesine 3 bin 889 yeni yatak dahil olacak ve bin 186 kişiye istihdam yaratılacak.