Hüseyin Sarıca, “Hazine tamtakır, Merkez Bankası kasasında bir şey kalmamış. Dolar almış yükseliyor, işsizlik artmış. Bu ne manaya geliyor? Hükümet artık hükümet olma etme vasfını kaybetti” dedi.
“İKTİDAR DİKKATE ALIRSA CİDDİ MANADA ÇÖZÜLECEK”
Sağlık çalışanlarının destan yazmaya devam ettiğini vurgulayan Sarıca, “Hakikaten çok ciddi bir mücadele verdiler, fedakârca davrandılar. Bu bütün dünyada böyle oldu ama bizim ülkemizdeki sağlık çalışanlarının gayretlerini unutmamız mümkün değil. Şüphesiz bu başarıda en önemli husus sağlık çalışanlarının ehil kadrolardan oluşmasıdır. Bu da bize gösteriyor ki, işi ehline verdiğiniz zaman problemler daha çabuk çözülüyor. Bu konu iktidar tarafından her sahada dikkate alınırsa ülkemizde problemler ciddi manada çözülecektir” diye konuştu. 

“BU BOŞ BİR TESELLİ”
“Türkiye’de hâlâ maske alamayan, aldığı halde elindeki maskeler tükenen milyonlarca vatandaşın bulunduğuna da dikkat çeken Sarıca, “Dün bir uçak dolusu yardım malzemesi Amerika’ya gönderildi. Daha önce de İngiltere’ye, İtalya’ya, İspanya’ya da yardım malzemesi gönderdik. Ama iktidar diyor ki ‘bizi alkışlayın, bizimle gurur duyun, Amerika’ya bile yardım yapıyoruz’diyor Tamam, sizinle gurur duyalım ama şu soruyu da soralım:  Suriye’ye ne gönderdin? İdlib’e hangi yardımı yaptın?  Filistin’e ne gönderdin? Şu anda İran ciddi bir ambargonun altında. Arakan’daki durum içler acısı, Filistin çok kötü durumda.  Biz kendi ihtiyaçlarımızı ve mağdur ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayamaz ‘Batı’ya yardım ettik’ diye övünürsek bu boş bir tesellidir. Bizim şu an dünyaya hava atacak durumumuz kalmadı. Maske muamması bir an önce son bulmalı vatandaşımızın mağduriyeti giderilmeli” ifadelerini kullandı. 
“ESNAF FAİZLE BORCUNU ÖDEYECEK”
Salgın sebebiyle iş yerlerinin büyük bir kısmının kapandığını söyleyen Sarıca, “Esnafın büyük çoğunluğu işçi çıkarmak zorunda kaldı sonra buna bir önlem getirildi. İş yerini açamayan berberler, kafeler, tezgahını açamayan pazarcılar, günlük yevmiye ile çalışan işçiler, iş yerini açtığı halde siftah edemeyen terziler, konfeksiyoncular… Her meslek grubunun mağdur olduğu çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Daha da endişe verici olan ise salgın sonrası oluşacak ekonomik tablo. Bakınız çok açık bir şekilde ifade ediyoruz, eğer gereken tedbirler alınmaz veya gecikirse ekonomik bir tsunami geliyor. Şu an zaten büyük bir problem var. İnsanımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. Zaten 4.5 milyon işsiz vardı şimdi işsizlik yüzde 20’lerin üzerine çıktı. Belki şu an 8-9 milyon işsiz var. Bundan dolayı biz iktidarı 14 maddelik bir tavsiye ile gelecek tehlikelere karşı uyardık. Şu anda bir numaralı meselemiz insanların günlük ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.  Bir evin faturalarının ödenmesi, gıdanın sağlanmasıdır. Biz en önemli konu olarak herkese bin lira verilmesini teklif etmiştik bunun herkese verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. İkinci önemli konu ise esnaf borçlarını faturalarını ödeyemiyor. Şimdi ‘bankalara gidin kredi alın’ diyorlar, tamam da bu kredi yüzde kaç faizle veriyorsunuz esnafımız ne zaman geri ödeyecek? Esnafımızın sırtına kredi ile yüklenen yük yüzde 9, dünyada faiz şu an yüzde 0’lar civarında. Bu ne demek 6 ay sonra esnafımız yüzde 6-7 faizle borcunu ödemek zorunda kalacak, esnaf borcunu ödeyemeyecektir” dedi.