Moskova'da 1990'ların başında olduğu kadar "taksici dolandırıcılığı vakası" olmasa da, gene de tümüyle ortadan kalkmış değil.
TürkRus.com'da yer alan habere göre Moskova'da bir taksici, GUM alışveriş merkezinden Smolenskaya Meydanı'na götürdüğü Türk müşterisine 10 bin ruble (yaklaşık 650 lira, ya da 170 dolar) hesap çıkardı.
Rusya'da turist olarak bulunan Haluk Kaboğlu adlı Türk vatandaşı Kızıl Meydan'daki ünlü alışveriş merkezi GUM'da yılbaşı alışverişi yaptıktan sonra yoldan bir taksi çevirdi.
8 kilometrelik yolu 21 dakikada kat eden taksici Kaboğlu'ndan 10 bin ruble istedi. Tepki gösteren Türk turist şehirdeki taksi fiyatlarını bilmediği için bir süre sonra parayı ödedi.
TURİST OLARAK GELDİ
Haberi veren Life.Ru sitesi, birkaç günlüğüne turist olarak Moskova'ya gelen ve "fahiş ödeme yaptığını" arabadan indikten sonra fark eden Türk vatandaşının polise başvurduğunu, ancak ne arabanın plakasını ne de markasını hatırlamadığı için bir işlem yapılamadığını yazdı.
Yandex ve Uber taksi gibi, taksimetre kullanan araçlarda bu tür sahtekarlığın mümkün olmadığı, Moskova'da turistik mekanların önünde park eden kaçak taksicilerin fiyat ve ku konusunda net bilgisi olmayan turistleri bu yöntemle sık sık tuzağa düşürdükleri vurgulanıyor.