Alanya'da rehber öğretmen olarak görev yapan Rumeysa Uslu, otomobil almak için eşi Bora Uslu ile geldiği Antalya merkezde bir anlık dalgınlığının bedelini ağır ödedi. Bankadan kredi çektikleri 56 bin lirayı yanlarına alarak, aracı kendilerine gösterecek arkadaşlarını bir parkta bekleyen çift, arkadaşlarının gelmesiyle araca binerken paranın bulunduğu çantayı oturdukları bankta unuttu. Yaklaşık 15 dakika sonra durumu fark eden çift, oturdukları banka döndü fakat para dolu çantayı bulamadı.
GETİRİRSE ÖDÜL VERECEKLER
Bahçelievler Polis Merkezi'ne giderek şikâyetçi olan çift, paranın bulunması için afiş de hazırlayarak paranın kaybolduğu bankın çevresine astı. Kendisinin de psikolog olduğunu belirten Uslu, "Parayı alanın psikolojisini anlayabiliyorum. Parayı getirirse kendisinden şikâyetçi olmayacağız. Bulan kişinin vicdanı varsa paramızı geri getirir. Getirirse ödül vereceğim" dedi.
GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR
Kaybolan parayı bulmak için harekete geçen polis, paranın unutulduğu bölgedeki MOBESE, toplu taşıma araçları ve iş yerlerine ait kameralardaki görüntüleri incelemeye aldı. Kamera görüntülerinde paranın konulduğu siyah renkli bez çanta ve çantayı alan kişinin eşkâli belirlenmeye çalışılıyor.
AFİŞLE ÇAĞRIDA BULUNDU
Rumeysa Uslu, parayı unuttuğu bankın çevresine 'parayı getirene ya da ihbar edene bin lira ödül' yazılı ilanlar yapıştırdı. Bu ilanı okuyarak Rumeysa öğretmenin acısına ortak olan vatandaşlar, "Vicdanın varsa getir" çağrısı yaptı.