banner113

Almanya'dan iyi haber, ailelerin Türkiye rezervasyonları başladı

banner106

Öger Tours, Hamburg'taki merkezinde düzenlediği bir basın toplantısıyla 2016-17 kış programını açıkladı. Şirketin Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, uzun süren bekleyişin ardından Alman ailelerin Türkiye rezervasyonlarının başladığı haberini verdi.

Almanya'dan iyi haber, ailelerin Türkiye rezervasyonları başladı
27 Haziran 2016 Pazartesi 18:54

banner108
banner238

Türkiye spesiyalisti Öger Tours, 2016-17 kış programını düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Toplantıya, Genel Müdür Songül Göktaş Rosati, Dış İlişkiler Müdürü Rıdvan Edebal, Türkiye Ürün Müdürü Altan Tarakcı, diğer yöneticiler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.



''AİLELERİN BEKLEYİŞİ BİTTİ, TÜRKİYE REZERVASYONLARI BAŞLADI''

Toplantının açılış konuşmasını yapan Songül Göktaş Rosati, uzun bekleyişin ardından ailelerin Türkiye'ye dönük rezervasyonlarının nihayet başladığını ifade etti. Şu anda özellikle Ege bölgesinin oldukça iyi gittiğini kaydeden Rosati, fiyatların düşmesiyle birlikte Öger Tours'un sadık müşterilerinin ikinci, hatta üçüncü tatillerini organize etmeye başladığı bilgini paylaştı. Türkiye'deki fiyatların ve otel kalitesinin rekabet edilemez bir durumda olduğunun altını çizen Songül Rosati, Dalaman bölgesi, İzmir ve Bodrum'da Öger Tours'un ortalamanın üzerinde olduğunu söyledi.



''TÜRKİYE'YE 10 BİN KOLTUĞU YENİDEN KOYDUK''

Arkasında Thomas Cook gibi bir gücün olmasından dolayı Öger Tours'un krizi çok iyi yönettiğini kaydeden Rosati, yaz sezonu için devre dışı kalan 10 bin Türkiye koltuğunu tekrar devreye aldıklarını belirtti. Öger Tours'un gerek sosyal medya, gerekse yazılı ve görsel medyada yoğun bir tanıtım kampanyası yürüttüğünü söyleyen Rosati, Türkiye'nin rezervasyonlarının bu yıl son dakika gideceğini de yineledi. Rosati, ''Bu yıl Türkiye'ye dönük oldukça yüksek katılımlı info turlar düzenleyeceğiz.'' dedi.



Peki Öger Tours 2016-17 kış programını nasıl oluşturdu, programda neler öne çıkıyor?

UZUN SÜRELİ KONAKLAMA, GOLF, SPOR VE TERMAL ÖNE ÇIKIYOR

Songül Rosati'nin verdiği bilgilere göre, bu yılki kış kataloğunda uzun süreli konaklamalar, golf ve diğer spor paketleri ile termal paketler ön plana çıkıyor. Katalogda öne çıkan termal tesisler ise, Hotel Tripolis, Pam Hotel ve Kervansaray Termal Hotel. 

ÖGER'İN KIŞ PROGRAMINDA TÜRKİYE'DEN 120 OTEL VAR

Geçen yılki kış programında Türkiye'den 143 otel yer alan Öger Tours, bu sene sayıyı yaklaşık yüzde 10 düşürerek 120'ye çekmiş durumda. Bu otellerden 103 tanesi Antalya, 10 tanesi Ege, 2'şer tanesi Erciyes ve Uludağ, 2 tanesi Pamukkele ve bir tanesi de Bursa'da yer alıyor. Otellerin tamamının Öger Tours kalitesinde olduğunun ve bu tesislerin kötü giden sezonda dahi kaliteden ödün vermediğinin altı çiziliyor.



Öger Tours, bu kış sezonunda Antalya'ya haftada 143 uçuş gerçekleştirecek.

Öger Tours 2016-17 kış sezonu için Antalya'dan 9 tesisi kataloğuna aldı. Bu tesisler şunlar:

Alanya: Smirtline Kaptan  

Side: Port River, Barus Acanthus&Cennet, Side Royal Palace, Side Sungate, Grand Aqua

Belek: Calista Luxury Resort, IC Hotels Santai

Antalya: Fame Residence & Spas

Öger ayrıca, Kuşadası'nda bulunan Hotel Korumar'ı da kataloğuna ekledi.

KATALOGDA 5 TANE YETİŞKİN OTELİ, 47 TANE GOLF PAKETİ VAR

Öger Tours'un kış kataloğunda 5 tane de yetişkin oteli bulunuyor. Bunlar, Alanya'da bulunan Sunprime C-Lounge Kleopatra Atlas ile Side'de bulunan Heaven Beach Resort &Spa, Alba Royal ve Commodore Elite Suites & Spa tesisleri.

Şirketin kış kataloğunda bu yıl 12 tane golf oteli, 9 tane golf sahası, 47 tane de golf paketi yer alıyor. Bunlardan iki tanesi ise Regnum Carya ve Lykia World & Links Golf.

UZUN SÜRELİ KONAKLAMALAR

Öger Tours'ın kış kataloğunda önce çıkan bir diğer segment ise uzun süreli konaklamalar. Öger Tours'un Türkiye kış kataloğunda yer alan 120 otelden 85'inde uzun dönemli konaklamalar yapılabilecek. 55+ yaş gruplarının yapacağı konaklamalara yüzde 10 indirim yapılırken, yine uzun süreli konaklamalarda, futbol, golf, pilates, yoga dahil 20 seçenekte kurslar verilecek.



ORİENT KATALOĞUNDA 155 OTEL VAR

Öger Tours'un kış kataloğunda Orient bölgesinden (Mısır, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri) toplam 157 otel bulunuyor ve bunlardan 14 tanesi kataloğa yeni girdi. Bu otellerden 55 tanesi Mısır'da, 31 tanesi Tunus'ta, 16 tanesi Fas'ta, 7'si Ürdün'de ve 48 tanesi Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alıyor. 

Toplantıya katılan bir gazetecinin sorduğu, ''Türkiye'de düşen fiyatlar can yakıyor mu, düşen fiyatlar nasıl toparlanacak?'' şeklindeki soruya ise Rosati şu yanıtı verdi:

''GELİŞMELERİN NASIL OLACAĞINI BUGÜNDEN GÖREMİYORUZ''

''Türkiye'deki gelişmelerin nasıl seyredeceğini şu günden göremiyoruz. Bizim beklentimiz fiyatların yeniden eski seviyelerine ulaşması. Türkiye, yüksek kalite standartlarında tesislere sahip misafirperver bir ülke. Böyle bir ülkeye dönük talebin düşük olması üzücü.''

''BU YIL ÇOK İYİ FİYATLAR ÇIKTI''

Türkiye kış programını belirlerken müşterilerinin istek ve beklentilerinden yola çıktıklarını ifade eden Rosati, ''Bu yıl çok güzel fiyatlar çıktı. Talebin oluşmasını umut ediyoruz, bütün çabalarımız ve reklamlarımız o yönde ilerliyor.'' dedi.

TÜRKİYE VE THY KAMPANYA BAŞLATTI

Hükümetin Avrupa'da yaşayan Türklere yaptığı ''bu yıl tatilinizi Türkiye'de geçirin'' çağrısının pazarda bir yansımasının olup olmadığı şeklindeki sorumuza ise Rosati, ''Mart ayında Tanıtma Genel Müdürü İrfan Bey ile görüştüğümüzde bunu dile getirmiştim. Rublenin düşmesinin ardından Rusya'da yapılan ''tatilinizi Soçi'de yapın'' kampanyasının bir benzerinin Almanya'da ve Avrupa'da yaşayan Türkler için yapılabileceğini belirttim. Kriz de olsa, savaş da olsa Türkiye bizim memleketimiz. Bu tarz bir çalışmayla ilgili olarak bize bir bilgi gelmedi ama geçenlerde Türkiye THY ile birlikte bir reklam kampanyası başlattı, buna çok sevindim. Türkler zaten bizim en büyük repeat kitlemiz. Biz de onlara dönük programlar yaptık.'' yanıtını verdi.

''TÜRKİYE'NİN YERİ BAŞKA BİR ÜLKE İLE DOLDURULAMAZ''

Öger Tours'un kapasitesinin yüzde 90'ının Türkiye olduğunu belirten Rosati, ''Talep bir miktar düşse de  Türkiye tartışılmaz bir ülke. Türkiye'nin yeri başka destinasyonlarla doldurulamaz. Öger Tours'un sayıları düşse de yükselse de oranlar hiçbir zaman değişmez.'' dedi.
(turizmgüncel)
 

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.