banner113

Klima kullanırken elektrik faturanızı şişirmeyin!

banner106

Klimalar yazın kurtarıcımız ancak klimalar hem doğaya zarar veriyor hem de elektrik faturalarını kabartıyor. Elektrik tedarikçileri karşılaştırma internet sitesi tarafından yapılan hesaplamalara göre klima kullanımından kaynaklı elektrik harcamaları yaz ayları için hane başına 670 TL’ye kadar ulaşıyor.

Klima kullanırken elektrik faturanızı şişirmeyin!
24 Temmuz 2019 Çarşamba 09:42

banner108
banner238

Yazın sıcaklardan bunaldığımızda klimalar en büyük yardımcımız. Ancak fazla kullanımı hem doğaya zarar veriyor hem de elektrik faturasını kabartıyor. Elektrik tedarikçileri karşılaştırma internet sitesi tarafından yapılan hesaplamalara göre ortalama bir evde yaz boyunca klima çalıştırıldığında tüketiciler 670 Lira daha fazla elektrik faturası ödüyor. Türkiye geneline baktığımızda ise klima kullanılan evlerde toplamda 107 milyon TL daha fazla elektrik faturası ödeniyor. Uzmanlar, serinlerken doğayı korumak ve elektrikten tasarruf etmek için şu önerilerde bulunuyor:

Evinize uygun klimayı seçin
Doğru klima modeli kullanımıyla yüzde 60’a varan tasarruf sağlanabilir. Evin bulunduğu şehrin iklimine, metrekare ve evde yaşayan kişi sayısına göre uygun boyutta bir klima kullanılması fazla enerji sarfiyatını önler. Örneğin Marmara Bölgesi’nde yaşayan 4 kişilik bir ailenin 20 metrekarelik ve 3 metre tavan boyuna sahip olan bir odası için uygun klima ortalama 12000 btu/saat olarak hesaplanabilir. En doğru hesaplamayı yapmak için klimanın teknik servisinden yardım isteyerek enerji tasarrufuna yardımcı olabilirsiniz.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.