banner113

Putin, talimatını verdi

banner106

Putin'in Türkiye'ye tur satışı yasağının kaldırılması yönünde hükümete ivedi talimat vermesi sektörde büyük sevinç dalgası yarattı.

Putin, talimatını verdi
29 Haziran 2016 Çarşamba 17:46

banner108
banner238

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Turina, Türkiye'ye turist akımının bir hafta içerisinde başlayabileceğini açıkladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) de turist akışının 3 ay içinde eski haline getirilebileceği açıklaması geldi.  Rusya Turizm Sektörü Birliği sözcüsü İrina Turina, Türkiye’ye uygulanan turizm yaptırımının kaldırılması durumunda, tur sevkiyatının çok hızlı bir şekilde yeniden başlatılabileceğini söyledi.
'TUR OPERATÖRLERİ ZATEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR'
Haberrus'un haberine göre, Rus Interfax haber ajansına Türkiye turlarının başlama ihtimalini değerlendiren Turina, şunları söyledi: “Uçak taşıma kapasitesi mevcut, otellerle anlaşmalar çok hızlı imzalanabilir, tur şirketleri Kazakistan, Ukrayna, Belarus ve Gürcistan gibi ülkelerden turist ağırladıkları için şu anda zaten çalışmaya devam ediyor. İlk uçuşlar bir hafta içinde başlatılabilir, charter uçuşları da en fazla bir ay içerisinde tam kapasite çalışabilir. Ne kadar uçuşa ihtiyaç olacağı, ne kadar boş uçak olacağına bağlı, hesaplamak gerekir.” 
Turina, hava yolu şirketlerinin Rusya Sivil Havacılık Kurumu’ndan (Rosaviatsiya) çabuk bir şekilde izin almasının önemli olduğunu belirtti. Türkiye tatil turu paketlerinin hazırlanmasında bir sorun yaşanmayacağını ifade eden Turina, daha önce Türkiye turu satışı yapan turizm firmalarının hızlı bir şekilde tur satışına tekrar başlayabileceğini söyledi.
'TUR OPERATÖRLERİNE VE CHARTER ŞİRKETLERİNE GÖREV DÜŞÜYOR'
Öte yandan, Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Federasyon Komitesi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi İgor Morozov, Türkiye'ye turist akışının bu sezon başlatılabileceğini söyledi. Morozov, "10-14 gün içinde turların düzenlenmesine yönelik izin kararının alınması mümkün. Türkiye bu sezon da Rusya'dan turist alabilir" dedi. Bundan sonraki görevin Türkiye'yle çalışan tur operatörlerine, charter şirketlerine düştüğünü belirten Morozov, "Türkiye için ne kadar hızlı hazırlanacaklarını görmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
ATOR: TÜRKİYE'YE TURİST AKIŞI ÜÇ AYDA ESKİ HALİNE GETİRİLEBİLİR
Putin ve Erdoğan'ın Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesinin önündeki kısıtlamaların kaldırılması konusunda anlaşmasının ardından, Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) de turist akışının 3 ay içinde eski haline getirilebileceği açıklaması geldi. Rossiya 24 televizyonuna konuşan ATOR Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, "Tur satışlarının yasaklanması öncesindeki rakamlara ulaşmamız yaklaşık üç ay içinde mümkün olabilir" dedi.
ROSTURİZM: RESMİ TALİMAT GELENE KADAR BEKLEYİN
Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm'den yapılan açıklamada tur operatörlerine, resmi talimat gelene kadar beklenilmesi, o zamana kadar tur satışlarına yönelik kısıtlamaların devam edeceği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, "Rosturizm olarak Türkiye'ye seyahat planı sırasında, ülkedeki yüksek düzeydeki terör tehlikesi olduğunu göz önünde bulundurmaları gerektiğini hazırlatırız" ifadeleri yer aldı.
 Turların başlayabilmesi için önce hükümetin yasak kararını resmen kaldırması gerekiyor. Putin bunun için Başbakan Medvedev'e bugün talimat vermişti.

 

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.