banner113

Alanya'da elektronik kelepçe dönemi başladı

banner106

Kadına şiddete karşı da kullanılması kararlaştırılan elektronik kelepçe, Alanya Cumhuriyet Polis Karakolu Amirliğinde uygulanmaya başladı.

Alanya'da elektronik kelepçe dönemi başladı
21 Eylül 2018 Cuma 13:54

banner108
banner238

Alanya'da oturan eski eşi tarafından koruma kararının sürekli ihlal edilmesi nedeniyle dayakçı koca polis tarafından önce takibe alındı ardından 3 ile 6 ay arasında değişen süreler boyunca elektronik kelepçe ile dolaşmalarına ve eşlerine belirlenen mesafenin dışında yaklaşmamalarına hükmetti. Mahkemenin kararına rağmen eşine yaklaşacak olan ve bu ihlali elektronik izleme sistemiyle tespit edilecek koca, 3 ay hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.
PANİK BUTONU
Türkiye genelinde kadına şiddetin önüne geçilememesi nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2015 yılında  başlattığı ‘erkeğe elektronik kelepçe’ uygulaması, pilot bölge olan Alanya'da, Aile mahkemesi tarafından uygulanmaya başlandı. Şiddet gösteren kocaya elektronik kelepçe Cumhuriyet Polis Merkezi Karakol Amirliğinde takılırken eşine ise panik butonu verildi.
ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA
Elektronik kelepçe takılan erkeklerin, şiddet mağduru kadınlara 1 kilometreden fazla yaklaşmaları halinde; elektronik kelepçe izleme merkezine sinyal gönderirken kadına verilen panik butonu ise eşinin kendisine yaklaştığını görürse butona basarak yardım isteyecek. (Kanal A Alanya) 
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.