banner113

Alanya trafiğine bu sistem geliyor, sürücüler dikkat

banner106

Antalya ve tüm ilçeleri Trafik Elektronik Denetleme Sistemine (TEDES) geçiyor. İl genelinde yollara 3 bin kamera kurulacak

Alanya trafiğine bu sistem geliyor, sürücüler dikkat
21 Ağustos 2016 Pazar 10:06

banner108
banner238

Antalya, trafik akışının kontrol edilmesi, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne (TEDES) geçiyor. Sistem kural ihlali yapan araçların sensörler ve kameralar aracılığıyla tespiti sonrası görüntü işleme yazılımları ile plakaların kaydedilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulması işlemlerini kapsıyor. 113 milyon liraya mal olarak proje Antalya'nın tüm ilçelerinde devreye girecek. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan proje 4 ay içinde çalışmaya başlayacak. 3
BİN KAMERA KURULACAK
Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm ilçeleri kapsayacak TEDES'te 3 bin kamera görev yapacak. Trafik ekiplerinin belirlediği noktalara monte edilecek kameralar 24 saat aralıksız çalışacak. Bu uygulama ile trafikte kural ihlali yapanlar anında tespit edilerek cezalandırılacak. Böylece kazalar da minimum seviyeye indirilecek.
MERKEZ LARA'DA OLACAK
TEDES'in ana binası da Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi'nde bulunan Trafik Denetleme Bürosu önündeki boş alana yapılacak. Binanın temeli önümüzdeki günlerde atılacak ve 4 ay içinde tamamlanarak hizmete girecek. Antalya genelinde elektronik denetlemeye alınacak tüm yollar bu binada kurulan sistemle görülebilecek.
KAZALAR ÖNLENECEK
TEDES'in en büyük getirisi ise yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi olacak. En gelişmiş dijital kamera sistemi ile en çok kazanın yaşandığı noktalar 24 saat denetlenecek. Sürücülerin kural ihlali ve hız sınırını aşmasının önüne geçilecek. Böylece bu kara noktalarda kazaların önüne geçilmiş olacak.
 

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.