Ak Parti Genel Başkanlığına aday olan Binali Yıldırım, 7 Haziran seçimlerinde Alanyadan Ak Parti Antalya Milletvekili aday adayı olan Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Övünç Özkan'ı referans listesinin en başında yer alıyordu. Peki Övünç Özkan'ın, Binali Yıldırım ile ilgili bağı ne?
İŞTE CEVABI
Övünç Özkan Erzincandan evli olup, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelleninde aynı zamanda damadı. Bilindiği üzere Binali Yıldırımda Erzincanlı olup, Karakelle ile uzun yıllar siyaset yapmış ve yapmaya da devam ediyor. Övünç Özkan aynı zamanda kayınpederinden dolayıda ailecek görüşüyor.

ÖVÜNÇ ÖZKAN KİMDİR


1979 yılında Antalya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Alanya’da tamamladıktan sonra, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimini KonyaSelçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, doktora eğitimini ise Ankara THK Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Hukuk Fakültesindeki öğrenciliği sırasında, AK Parti teşkilatında milletvekilliği, il başkanlığı ve değişik birimlerde görev yapan siyasetçileri de bünyesinde barındıran “Birleşik Hukukçular Kulübü”nü kurmuştur. Akabinde 1980 ihtilali ile basımı durdurulmuş olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 70 yıllık geleneği olan “Ceride-i Kantar“ dergisinin yeniden çıkartılmasına öncülük etmiş ve ilk kurucu başkanlığını yapmıştır.

Mezuniyet Resimleri
2004 yılında Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra avukatlık stajına başlamış, staj süresi bittiğinde kendi bürosunda uluslararası alanda serbest avukat olarak çalışmalarını sürdürmüştür.
Ankara Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler Uzmanlık Eğitimi” de alan Özkan, İngilizce, Almanca, Flemenkçe bilmekte olup halen Fransızca çalışmaları devam etmektedir.
Birçok alanda ulusal ve uluslararası yayınlanmış makale ve tebliğleri ile yurt dışındaki üniversitelerde sunmuş olduğu konferanslar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri Almanya’da Gottenheim Üniversitesi’nde vermiş olduğu “Türkiye’de Turizm İmkanları ve Fırsatları” isimli konferans ile Amerika’da Harvard Üniversitesi’nde “Hakimler ve Savcıların Denetlenmesi Çerçevesinde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu” isimli konferanslardır.
Avukatlıktan sonra Konya Cumhuriyet Savcısı olarak çalışma hayatına devam etmiştir. Birçok soruşturmada başarıyla görev yaptıktan sonra halen Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde hakim olarak çalışmaktadır.
Ayrıca ülkemizin üyesi olduğu çeşitli Uluslararası Kuruluşlarda koordinatörlük görevi yapan Özkan; G-20 kapsamında 15-17 Ekim 2014 tarihlerinde Paris’te ülkemizi temsil etmiştir.
BM Yolsuzlukla Mücadele kapsamında 19-21 Kasım 2014 tarihlerinde Azerbaycan Bakü’de gerçekleştirilen toplantıya ülkemizi temsilen katılmıştır. Avrupa Savcıları İstişare Konseyi’nde (CCPE) 15-17 Aralık 2014 tarihlerinde Roma’da Konsey Başkanlığı seçiminde ülkemizi temsilen aday olmuş ve finalde Danimarka kazanmıştır. Halen “Suç Gelirleri Geri Alım İşlemleri ve Tütün Ürünlerinin Yasadışı Ticaretini Önlenmesi” alanlarında ülkemizi temsil etmektedir.
2009 yılında Ayşegül Karakelle ile evlenen Özkan’ın, Azra isminde 1 yaşında bir kızı vardır.