banner113

Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştı

banner106

Çavuşoğlu, Almanyada geçen tasarıyla ilgili net konuştu

Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştı
02 Haziran 2016 Perşembe 15:31

banner108
banner238

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını "Soykırım" olarak tanımasına tepki gösterdi. Çavuşoğlu tweet'inde, "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir." ifadesini kullandı.
NUMAN KURTULMUŞ'TAN DA TEPKİ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Almanya Federal Meclisi Bundestag'ın, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarıyı onaylaması ile ilgili olarakTwitter hesabından, 

"Almanya Parlamentosu'nun "çarpıtılmış ve mesnetsiz" bir takım iddiaları "soykırım" olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu'nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiyeile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz" açıklamasında bulundu.

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.