banner113

Delphin Grubu Antalya'ya 140 milyon €'luk otel yaptı Martı'yla İstanbul'a girdi

banner106

Antalya'nın önde gelen otel gruplarından Delphin Hotels, İstanbul'un gözde tesislerinden Martı'nın işletmesini aldı. Grup ayrıca, 140 milyon euro yatırımla Lara'nın en büyük otelini inşa etti.

Delphin Grubu Antalya'ya 140 milyon €'luk otel yaptı Martı'yla İstanbul'a girdi
01 Temmuz 2016 Cuma 12:43

banner108
banner238

Antalya ve Alanyada 7 oteli faaliyette, bir oteli ise açılış aşamasında olan Delphin Hotels, İstanbul'un Beyoğlu-Talimhane bölgesinde bulunan eski Martı Hotel'in işletmesini aldı. Ciner Grubu ile yaptığı uzun dönem işletme anlaşmasıyla tesisi devralan grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu, hem İstanbul'daki yeni yatırım, hem de Lara'daki dev yatırımla ilgili TurizmGüncel'e bilgi verdi.

''DELPHIN BAYRAĞINI AVRUPA'DA DALGALANDIRACAĞIZ''
Delphin ailesi olarak resort otelciliğinde elde ettikleri tecrübeyi şehir otelciliğine taşıyıp Avrupa'ya açılmayı planladıklarını belirten Tolga Cömertoğlu, bir sonraki hedeflerinin ise Delphin bayrağını Avrupa'da dalgalandırmak olduğunu ifade etti. Cömertoğlu, ''Ailemizin ilk jenerasyonundan aldığımız misyonu bir sonraki jenerasyonun Avrupa'ya taşıyacağı bir turizm şirketinin peşindeydik. Dolayısıyla diğer ülkelerdeki şehir oteli hayalimizi önce İstanbul'da pekiştirmek istedik. Uzun zamandır İstanbul'da bir şehir oteli için arayış içindeydik. Bizim için önce lokasyon, sonra altyapı ve  otelin kaliteli ve lüks olması önemliydi.'' dedi.

''DELPHIN BE PRIVE'' MARKASIYLA İŞLETECEK
Daha önceden Martı bünyesinde bulunan oteli yeni markaları Delphin BE Prive adıyla işleteceklerini kaydeden Cömertoğlu, işletmenin sorumluluğunun ise şirketin yönetim kurulu üyesi Egemen Cömertoğlu'nda olacağını kaydetti. Cömertoğlu, tesise ilişkin olarak ise şu bilgileri verdi:

''273 odalı 5 yıldızlı süper lüks otelin odalarından en küçüğü 35, en büyüğü 250 metrekare. Bu odalardan 91'i klasik, 54'ü superior, 94'ü deluxe, 18'i corner suit, 9'u premium suite. Otelde ayrıca 3 tane 87 metrekarelik site ve bir tane 250 metrekarelik kral dairesi var. Otelin tasarımı Türkiye'nin en ünlü mimarları ve iç mimarları tarafından yapıldı. Dış mimarisi ise Doğan hocaya ait. 

''HEM AVRUPA'DA, HEM RESORTTE YENİ BAYRAĞIMIZ OLACAK''
Otelin spası İstanbul'da başka otelde bulunmayacak kadar lüks. Resortte yeni oluşturduğumuz Delphin BE markasını, Delphin BE Prive olarak buraya taşıyoruz. Antalya'da yeni açacağımız resort otel de Delphin BE Resort. Dephin'e yeni bir marka ekledik. BE markası, bizim üst kalitemizle hem Avrupa'da hem de resortte açacağımız bayrağın ismi olacak.''

''HER ŞEYİ BİLİYORUZ HAVASINDA DEĞİLİZ''
Bugüne kadar resort otelciliğinde faaliyet gösteren Delphin'in şehir otelciliğinde nasıl bir yol izleyeceğini sorduğumuz Cömertoğlu, ''Resort otelcilikten gelen operasyon tecrübemizi şehir otelciliği yapmış profesyonellerle harmanlayarak, kusursuz Delphin otelciliği kalitesini şehir oteli misafirlerine de açma peşindeyiz. Oradan gelip de 'biz her şeyi biliyoruz' havasında değiliz. Zaten Avrupa, Orta Doğu ve Rusya pazarlarında Delphin çok tutulmuş bir marka. Oteli açtığımız bölge olan Taksim Talimhane de bu pazarlara hitap ediyor. Resortte bizim kalitemizi bilen insanlar, hem şehir otelimize gelecek, hem de diğer insanlara tavsiye edecektir.'' cevabını verdi.


''DELPHIN AİLESİNE KATILMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ''
Delphin BE Prive'ı ağustos başı veya ortası gibi açmayı planladıklarını ifade eden Tolga Cömertoğlu, ''Bizim için en önemli şey çalışan personelimiz. Onlara 'kader ortaklarımız' diyoruz. Bu otele iyi bir ekip toplamak istiyoruz. Delphin ailesinin işletmelerindeki personel çoğunlukla 10 yıl ve üzeri çalışanlardan oluşur. Bu aileye dahil olmak isteyen herkesin başvurularını bekliyoruz. Bayram sonrasından itibaren başvuruları alacağız. Antalya'dan bir kaç tane personeli buraya kaydıracağız ama asıl İstanbul ağırlıklı çalışmak istiyoruz.'' dedi.

Cömertoğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
''AİLEMİZİN HAYALİYDİ''
''Ailemizin, yıllardır ödüller kazandırdığımız Türk turizm bayrağını yurt dışına taşıma hayali vardı. Ancak yurt dışına giderken 'kendi ülkemizde şehir otelciliği tecrübesi yaşamadan gitmeyelim'  dedik. Yıllardır bakıyorduk ama böyle bir lokasyonda böyle bir lüksü bulamadığımız için kendi markamıza yakıştıramamıştık. Ama bu otel bizim markamızın ağırlığını taşıyabilecek, yıllardır müşterilere sunduğumuz kalitenin hakkını verebilecek lükse, konuma ve olanaklara sahip bir otel. 

''TAKSİM'DE BU KADAR OLANAĞA SAHİP BAŞKA OTEL YOK''
Bu otel yatırımındaki ilk amacımız kardan çok Delphin bayrağını iyi bir lokasyonda dalgalandırmaktı.  İstanbul'daki krizin Antalya'dakinden daha büyük olduğunu gördük. Her şeyden önce bu otelin kendisi bir fırsattı. Bu otelin lokasyonu, otopark olanağı, lüksü, odalarının büyüklüğü, toplantı salonları, banket olanakları... Taksim'de bu kadar olanağa sahip başka bir otel yok.''

UFUK CÖMERTOĞLU: KISA VADELİ AMACIMIZ ŞEHİR OTELCİLİĞİNİ TANIMAK

Delphin Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Cömertoğlu ise, buradaki yatırımın kısa vadeli amacının şehir otelciliğini tanımak olduğunu ifade etti. Cömertoğlu, ''2-3 yılda şehir otelciliğinde sistemi oturtmayı hedefliyoruz. Krizi fırsata çevirmek denemez bu yatırıma, ancak özellikle otelin bulunduğu lokasyon bizim için önemli. İlk etapta para kazanmasak dahi şehir otelciliğini öğreniriz.'' dedi.

''2 MİLYON EURO HARCAYACAĞIZ, HEDEF ÜST SEGMENT MİSAFİR''

Peki otele ne kadarlık bir harcama düşünülüyor? Ufuk Cömertoğlu bu konuda, ''Aslında otelde hemen her şey var. Çok bir sıkıntı yok ortada. Ancak bizim yapmak istediğimiz bazı revizyonlar var ve bunlar için de 2 milyon euroya yakın bir harcamamız olacak. Mimari konusunda ise iç mimar Gülden Şener ile çalışıyoruz. Türkiye'ye hem turist, hem de corporate olan gelenlerin üst segmentini hedefliyoruz. Normalde lüks arayan turist, bir gittiği yere bir daha gitmez. Ama biz öyle bir lokasyon olmak istiyoruz ki, lüks arayan misafir tekrar tekrar gelsin. Tıpkı Antalya'daki otellerimiz gibi. 30 seneden beri gelen misafirlerimiz var.'' değerlendirmesini yaptı.

Antalya'da yapımını tamamladıkları Delphin BE Resort ile ilgili de bilgi veren Ufuk Cömertoğlu, şu noktaların altını çizdi:

''DELPHIN BE RESORT'U BU YIL AÇMAYACAĞIZ''

''Bölgenin en lüks ve en büyük tesisini hayata geçirdik. Tesis bitti ancak bu sene operasyona almayı düşünmüyoruz. Aslına bakarsanız ortaya bu kadar güzel bir ürünün çıkacağını hayal etmiyorduk. Acentelerle beraber tesisi gezdik. Acenteler, 'Bu yıl burayı açma. Çok iyi bir ürün çıkmış ortaya. Burayı Delphin Imperial'in fiyatlarıyla aç' dediler. Biz de bu yıl açmamaya karar verdik. Ürün piyasaya bir kere kötü fiyatla çıkarsa, onu bir daha düzeltemezsiniz. Tesise uzun vadeli bakıyoruz. Kaldı ki bu saatten sonra açsak da çok bir şey değişmez.'' 

''140 MİLYON EURO HARCADIK''
Ufuk Cömertoğlu, Delphin BE Resort için ne kadar yatırım yaptıklarına dair ısrarlı sorularımıza sonunda yanıt verdi. Cömertoğlu, tesise 140 milyon euro yatırım yaptıklarını açıkladı. 
Ufuk Cömertoğlu'nu bulmuşken Rusya-Türkiye ilişkilerinde ortaya çıkan yumuşama ortamını ve Avrupa pazarının son durumunu da sorduk, işte yanıtı:

''RUSYA SORUNU ÇÖZÜLÜRSE 2017 KONTRATLARINDA ELİMİZ RAHATLAR''
''Rusya ile turizm ilişkilerinin yeniden başlaması, hem bu yıl sektöre olumlu etkide bulunur, hem de 2017 anlaşmalarında elimiz biraz daha kuvvetli olur. Türkiye'de fiyatlar da hayli düştü. Bu nedenle yasaklar kalkınca epey turist gelir diye düşünüyorum. Avrupa'da bir toparlanma var ama çoğunlukla ucuz tesislere gidiyor. Ben takip ediyorum, bize gelen rezervasyonun yüzde 80'i Doğu Avrupa, İran, diğer ülkeler ve yüzde 20'si ise Orta Avrupa. Normalde bizim rezervasyonlarımızın yüzde 80'i bu bölgeden gelirdi ama fiyatlarımız biraz yüksek kaldığı için bu yıl oradan daha az rezervasyon alıyoruz.''
(turizm güncel)

banner109
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.