Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin yoğun diplomasi trafiği içinde hafta sonunu Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerine ayırdı. Bakan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 21 milyon lira bedelli Gazipaşa Kültür Merkezi'nin temelini attı. Çavuşoğlu merkezin hem Gazipaşalılara, hem de kongre turizmine hizmet edeceğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.
AVRUPA STANDARDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de temel atma töreninde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik sayesinde Gazipaşa'dan Kaş'a bütün ilçe ve beldelere büyük hizmetler gittiğini kaydetti. Kültür Merkezinin 7'den 70'ye Gazipaşa'nın yeni ortak yaşam alanı olacağını vurgulayan Türel, 60 kişilik iki cep sineması ve havuz ve buhar odalı kadın lokali gibi hizmetlerle Gazipaşa'nın Avrupa'da bir şehir hangi sosyal imkanlara sahipse hatta çok daha fazlasına sahip olacağını söyledi.
YILMAZ VE TOKLU SEÇİLDİ
Çavuşoğlu törenin ardından AK Parti Gazipaşa İlçe Kongresi'ne katıldı. Siyasetin bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Gazipaşa'da bunu birlik ve dayanışma içinde geçirdiklerini söyledi. AK Parti olarak 16 yıldır büyüdüklerini anlatan Çavuşoğlu, CHP'nin kalesi olarak bilinen ve 'Küçük Moskova' olarak nitelendirilen Gazipaşa'nın artık AK Parti'nin merkezi olduğunu belirtti. Çavuşoğlu daha sonra partisinin Alanya ilçe kongresine katıldı. Alanya'da Mustafa Toklu, Gazipaşa'da ise Sait Yılmaz tek liste ile başkan seçildi