Alanya'nın Gökbel Yaylası'nda bulunan Akdağ'ın kayak merkezi olması için geçtiğimiz yıllarda kurulan Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü'nün genel kurulu geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti. Başkan Handan Aydemir'in yeniden aday olmadığı genel kurula tek aday olarak giren Ahmet Sönmez, kulübün yeni başkanı seçildi. Yeni başkan Sönmez, göreve gelir gelmez ilk iş olarak kulübün adını değiştirdi. 

UMUMA AÇIK MEKAN UYGULAMASI YAPILDI UMUMA AÇIK MEKAN UYGULAMASI YAPILDI

Sönmez, " Türkiye'nin birçok ilinde Akdağ var. Biz Alanya isminin daha çok ön plana çıkmasını istediğimiz için genel kurul üyelerimizin de onayı ile kulübümüzün Akdağ olan ismini 'Alanya Kayak İhtisas ve Spor Kulübü olarak değiştirdik" dedi. 
Alanya'da yapılması planlanan kayak merkezi için de gerekli resmi işlemlerin sona geldiğini söyleyen Başkan Sönmez, "Tesisin ihale sürecini yakından takip edeceğim. Akdağ'ın kayak tesisi ile birlikte Yüksek İrtifa ve Kamp Merkezi olarak da projelendirilmesi için gerekli görüşmelere başlayacağız. Yüksek İrtifa ve Kamp Merkezi, Alanya'nın kış turizmine en az kayak tesisi kadar katkı sunacaktır. Kayak tatili 1-3 gün ile sınırlı ama Yüksek İrtifa ve Kamp Merkezi en az 10 günlük katkı yapacak. Bu tür yerlerde yapılan antrenmanlar, aerobik dayanıklılığı artırmasından dolayı tüm spor branşları için çok önemli. Burası, yükseklik bakımından da dünyadaki diğer örneklerinden çok daha özel bir konuma sahip" dedi.