Rusya'da Türkiye tatil fiyatlarının arttığından şikayet edilse de, Türkiye Rusya seyahat pazarının kilit destinasyonu olmaya devam ediyor. Rus tur operatörlerinden alınan bilgiye göre, bu ülkede Türkiye'ye dönük erken rezervasyon satışları yüzde 10-15 arttı.

Tur operatörlerinin planlamalarına bakıldığında, Türkiye kapasitesinin ortalama yüzde 10 arttığı görülüyor. Rus tur operatörleri, 18 hava yolu şirketi ile Rusya'nın 46 şehrinden Türkiye'nin Antalya, Dalaman, İzmir, Milas-Bodrum ve Alanya-Gazipaşa havalimanlarına turist getirecek.

Coral Travel, Rusya'dan Türkiye'ye uçtuğu şehirlere iki kent daha ekledi. Şirket bu yaz, Kaluga ve Makhachkala'dan Antalya'ya uçmaya başlıyor.

Pegas Touristik 2019 Türkiye kapasitesini bir öneki yıla kıyasla yüzde 15 arttırdı. Şirket, bölgelerden tarifeli uçuşlarla Moskova'ya getireceği yolcuları bağlantılı uçuşlarla Moskova'dan charter seferleriyle Türkiye'ye getirecek.

Anex Tour ise bu yıl ilk defa Rusya'nın 4 yeni şehrinden Azur Air ile Antalya'ya operasyon başlatacak. Orsk, Makhachkala, Magnitogorsk, Khabarovsk'u uçuş ağına ekleyen Anex Tour, bu yıl ilk defa Moskova-Bodrum uçuşlarında business class paket turları da satışa sundu.

Biblio Globus da Türkiye programını genişletti. Şirket, Vladikavkaz, Voronezh, Krasnodar, Mineralnye Vody ve Rostov-on-Don’dan da Türkiye’ye uçmaya başladı.

Intourist ise Antalya'ya Rusya'nın 17 şehrinden (geçen yıl 16 idi), Dalaman'a ise Rusya'nın 9 şehrinden operasyon yapacak. Şirketteki yenilik ise Novosibirsk'ten uçuş başlatması oldu.

TUI Rusya ise Türkiye kapasitesini büyük ölçüde genişletti. TUI Rusya'nın Antalya uçuş ağı, Voronezh, Belgorod, Tyumen, Nizhnevartovsk, Nizhny Novgorod, Bryansk, Naberezhnye Chelny. Kaliningrad, Krasnoyarsk ve Perm'e kadar yayıldı. Azur Air'den blok koltuk alan şirket, bu yıl Türkiye destinasyonunda oldukça iddialı.

Sezondaki bir diğer yenilik ise TUI Rusya ile Tez Tour'un Corendon'un Ekaterinburg-Antalya uçuşlarını birlikte paylaşmaları. Tez Tour'un Türkiye uçuş programının, aşağı-yukarı geçen yılki ile aynı olduğu görüldü.

Rusya'da Türkiye'ye dönük bir başka yenilik ise yeni bir oyuncunun sahneye çıkması oldu. Hava yolu şirketi Novadia ile charter anlaşması imzalayan Tur operatörü Unicorn, bu sezon (sadece Moskova'dan) Antalya'ya haftada 7 gün uçuş yapacak.