banner113

Alanya'da bıçaklı cinayete 13 yıl 11 ay hapis

banner106

Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesince önceki gün görülen karar duruşmasında otomobil içinde Türker Yılmaz Böyük'ü bıçaklayarak ölümüne sebep olan garson Hasan H.G.'ye 13 yıl 11 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Alanya'da bıçaklı cinayete 13 yıl 11 ay hapis
31 Aralık 2016 Cumartesi 10:33

banner108
banner238

Sanık Hasan H.G tutuklu olarak yargılandığı mahkemede son sözünde "Ben mecbur kalmasaydım bıçak vurmazdım. Kendisi cüsse olarak benim iki katımdır. Bana defalarca vurduğu için kendimi kurtaramadım. O nedenle bıçağı vurmak durumunda kaldım. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Beratimi ve tahliyemi istiyorum 'dedi.
ÖNCE MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ  
Mahkeme heyeti Sanık Hasan H.G üzerine atılı kasten öldürme suçu sabit görüldüğünden 5237 Sayılı TCK'nun 61 maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, sanığın kastının ağırlığı, suç ile amaçladığı saiki göz alınarak eylemine uyan TCK'nun 81 maddesi gereğince müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına..
Sanığın eylemin mağdurun haksız tahrik oluşturan davranışları nedeniyle işlediği anlaşılmakla cezasından TCK''nun 29 maddesi uyarınca takdiri indirim yapılarak sanık için 13 yıl 11 ay hapis cezasıyla cezalanadırılmasına karar verildi. Sanık Hasan H.G verilen cezanın tedbire çevrilmesine ve ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verildi.
Sanık Hasan H.G, tutuklu getirildiği Alanya L.Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.  
OLAYIN GEÇMİŞİ
24 Mayıs 2016 tarihinde Alanya’da Türker Yılmaz Böyük’ü otomobil içinde bıçaklayarak ölümüne sebep olan garson Hasan H.G çalıştığı otelde yakalandı. Garson tutuklanarak cezaevine konuldu.
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün sabaha karşı yapılan ihbarda, Cumhuriyet Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun duvarına çarpmış bir araç olduğu bildirildi. Olay yerine giden polis, 46 FL 607 plakalı otomobilin sürücüsü 29 yaşındaki Türker Yılmaz Böyük'ü yaralı halde buldu. Boynunda, göğsünde ve sırtında 4 bıçak yarası olduğu tespit edilen Böyük, ambulansla götürüldüğü Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahaleye rağmen kan kaybından yaşamını yitirdi.
CİNAYET İŞLEYEN SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİ ÇIKTI
Polis, bıçaklandıktan sonra otomobiliyle kaçmak isterken Böyük'ün kaza yaptığını belirledi. Böyük'ün son görüştüğü kişinin Hasan H.G. olduğunu tespit edilmesinin ardından başlatılan soruşturmada Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, firari şüpheli 29 yaşındaki Hasan H.G 'yi yakalamak için çalışma başlattı.
ZANLI OTELDE YAKALANDI 
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin istihbari çalışması sonucu cinayet zanlısı Hasan H.G çalıştığı otelde yakalandı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde ifadesi alınan cinayet zanlısı Hasan H.G, Animasyoncu Türker Böyük ile önce gittikleri diskoda animasyon yaptıktan sonra animasyoncu kızları Mahmutlar Mahallesi’ne bıraktıklarını, daha sonra alkol alıp beraber otomobille Alanya'ya gelirken tartıştıklarını ve kendisine hakaret ettiği için bıçakladığını itiraf ettiği belirtildi. Cinayet zanlısı Hasan H.G çıkartıldığı nöbetçi mahkemece cinayet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi
Mehmet AL/ALANYA

banner109

Etiketler; #alanya cinayet
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.