ALANYA LİMAN BAŞKANLIĞI 7/24 TAM FAAL
Olağanüstü Hal kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi de birtakım önlemler aldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın görev alanına giren konulara ilişkin alınan tedbirlerin uygulanması, takip edilmesi ve diğer Bakanlıklar ile koordinasyonu sağlamak amacıyla, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Alanya’da dahil tüm yurtta 7/24 esasına göre faaliyete geçti.
SAHİL GÜVENLİK DEVRİYEDE
Firarda bulunan kişilerin sahil bandından kaçışını önlemek için, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı 7/24 esasına göre faaliyetlerini aktif şekilde sürdürüyor. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince karayollarında, şehir-giriş ve çıkışlarında kimlik kontrolü ve rutin uygulamalara devam ediyor.
AÇIĞA ALINAN PERSONEL SAYISI 172 OLDU
Öte yandan, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) etkin bir şekilde yapılan mücadele çerçevesinde Alanya’da kamuda açığa alınan personel sayısı 172’e ulaştı. Alanya’da gözaltından bulunan kamu görevlisi 7, sivil vatandaş 23 kişi olurken, tutuklananların sayısı da 13 oldu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde görevli 19 personel Antalya’ya sorgu ve işlemeleri için gönderildi. Alanya genelinde kamuda açığa alınan ve tutuklanan personel sayısı toplamda 172’ye ulaştı.
KAYMAKAM TANRISEVEN “KARARLILIKLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Özellikle paralel yapı ile ilgili mücadelenin süreceğini vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, “Paralel devlet yapılanması başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Paralel yapıyla devletimizin bütün birimleri koordineli olarak mücadeleyi sürdürüyor. Bu mücadele artarak devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milleti ile birlikte ebediyen tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan toprağında varlığını devam ettireceği asla unutulmamalıdır” dedi.