Turizmin bu yılki 'kurtarıcı' pazarlarından olarak gösterilen Rusya'dan tedirgin edici bir haber geldi. 
Rus RIA Novosti haber ajansının haberine göre Rusya Federal Havacılık Kurumu'ndan (Rosaviatsiya) bir kaynak, Rosaviatsiya'nın Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi. Haberrus.com'da yer alan habere göre uyarı mektubunda neden olarak Türkiye'deki karmaşık iç siyasi durum gösterildi.
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) yetkilisi Svetlana Sergeyevna ise RIA'ya yaptığı açıklamada Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceği yönünde bir bilgi almadıklarını söyledi.
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze ise şimdilik Türkiye'ye charter uçuş yasağı bulunmadığını söyledi. Lomidze, "Türkiye'de 16 Nisan'daki siyasi gelişmelerle ilgili olarak ülkede olumsuz gelişmeler meydana geldiğinde muhtemel bazı gerginlikler yaşanması durumuna karşı konunun gündeme geldiğini tahmin edebiliriz" dedi.
Aynı haber Rus haber sitesi Sputnik'de de manşetten verildi. 
İDDİA 'POLİTİK' OLABİLİR
Bu iddia turizm sektörünü tedirgin ederken Rus pazarının önde gelen tur operatörlerinden birinin temsilcisi TurizmdeBuSabah'a bu ihtimalin şimdilik söz konusu olmadığını, konuyu Rusya'daki kaynaklarından araştırdıklarını açıkladı. Bu haberlerin 'politik' olabileceği yorumunu yapmakla yetinen temsilci, Rusya'dan aldıkları rezervasyonların artarak devam ettiğini vurguladı.