Ehmedek bölgesindeki 2 bin 100 yıllık tarihi duvarlarına pencere, beton korkuluk ve su gideri gibi yasadışı tadilat yaptırarak surlarda yıkıma sebep olduğu gerekçesiyle Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Avusturyalı Walter Godina, ardından mülkleriyle ilgili kamulaştırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Surların üzerinde bulunan eve 727 bin lira değer biçildiği yönünde haberleri medyadan takip ettiğini ifade eden Walter Godina’nın, kendisine bu konuda hiçbir tebligat gelmediğini söyledi.
YÜCEL: TEBLİGAT GELMEDİ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de konuyla ilgili olarak ise Alanya Kalesi üzerindeki mülklerle ilgili yasal sorumluluğun belediyede olmadığını, tarihi alandaki çalışmaların Alanya Müze Müdürlüğü ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından yürütüldüğünü ifade etti. Başkan Yücel, “Kamulaştırma kararı alındığını biliyoruz. Ama bize henüz resmi bir tebligat gelmedi” 
TAPUYA ŞERH DÜŞÜLMEDİ
Kamulaştırmayla ilgili kendilerine tebliğ edilmiş hiçbir karar olmadığını savunan Walter Godina’nın avukatı Mehmet Bekar'da "Ne Alanya Belediyesi’nde ne Tapu İdaresi’nde ne de Antalya Valiliği’nde bu konuda bir işlem var. Mülklerin tapusuna kamulaştırılacağına dair bir şerh düşülmesi gerekirdi. Tapunun üzerine bir şerh düşülmemiştir” 
İMAR PLANINDA DEĞİŞİKLİK YOK
Kamulaştırma için imar planı değişikliğinin de yapılması gerektiğinin altını çizen Av. Bekar, "Bölgede öyle bir çalışma da yapılmadı. Mülklerin olduğu alana gelmeden tespiti nasıl yaptılar? Kamulaştırma kararı verilip değer tespiti yapılsaydı kurumların bilgisi olması gerekmezmiydi. Resmi bir yazı gelmesi gerekiyor ki işlem yapılabilsin. Ama elimize bugüne kadar gelen hiçbir resmi belge yok. Ayrıca Antalya Valiliği ile Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri de bu konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söylediler”