1 Haziran itibariyle Korona virüs salgın sürecinde yeni normalleşme dönemine geçtik. Plajlar, parklar, millet bahçeleri, mesire ve piknik alanları, müzeler, ören yerleri, havuzlar, kafeler lokantalar, saunalar, spor salonları gibi birçok yer yeniden açıldı. Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı, salgın yönetimi kapsamında hazırladığı "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ni güncellendi.

Tüm Mekânlar Ve Alanlar İçin Özel Kurallar Var
Yeni başlıkların eklendiği güncel rehberde bazı değişiklikler de yapıldı. Bu kapsamda rehbere, Plaj ve Yüzme Alanlarında Alınması Gereken Önlemler, Spor Salonları ve Spor Merkezlerinde Alınması Gereken Önlemler, Kahve / Kıraathaneler ile İlgili Alınması Gereken Önlemler, Karayolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Denizyolu Yolcu Taşımacılığı ile İlgili Alınması Gereken Önlemler, Site Havuzlarında Alınması Gereken Önlemler ve Kütüphanelerde Alınması Gereken Önlemler başlıkları eklendi. Bu başlıklar altında belirtilen alanlarda uyulması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler belirtildi. Ayrıca “14. Minibüslerde Alınması Gereken Önlemler" başlığı, “14. Minibüsler, Dolmuşlar, Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri ile İlgili Alınması Gereken Önlemler” olarak içeriğiyle birlikte revize edildi.
Mutlaka Uyulması Gerekiyor
Ayrıca rehberde; AVM’ler ve içindeki işyerleri, berber, kuaför ve güzellik salonları, büfe, kantin, bakkal, kasap, manav, kuruyemişçi, balıkçı, kitap ve kırtasiye mağazaları, konfeksiyon ve giyim mağazaları, kuyumcu, bijuteri, pazaryeri, akaryakıt istasyonları, restoran, lokanta, kafe gibi her alanda faaliyet gösteren işletmeler için ayrı ayrı başlıklar halinde alınması gereken önlemler yer alıyor.
1 Haziran itibariyle hizmete açılan tüm işletmelerde ve vatandaşların kullanımına açılacak alanlarda bu kurallar uygulanacak.
Sağlık Bakanlığının tedbirleri, Antalya Valiliği İnternet sitesi duyurular bölümünde yayınlanıyor. Duyuruya ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.
 
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 2020/41 Kararı