TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Antalya İl, Alanya İlçe, 565 Ada No, 9 Parsel No, SUGÖZÜ Mahalle/Mevkii, 20 Bağımsız Bölüm Alanya ilçesi,SUGÖZÜ Mahallesi, 565 ada (9) numaralı parselde kayıtlı 599,-M²alanlı Arsa Vasıflı taşınmazdaki Binanın4. katında 16/326 arsa paylı (20) numaralı MESKEN olup Borçlu adına TAM hisse kayıtlıdır. Tapu kaydında Asya Katılım Bankası A.Ş. lehine 1.derece İpotek, S.S. Alanya Esnaf ve Sant.Kredi Kefl.Koop lehine 2.derece İpotek ve muhtelif İc.Haciz Şerhleribulunmaktadır.
BULUNDUĞU YER: Yukarıda tapu bilgileribelirtilen 565 ada (9) numaralıparselin ; Doğusu 8 numaralı parsel, Batısı;Yol (Huriler Sok.),Kuzeyi; 1 numaralı Parsel,Güneyi Yol (Yunus Emre Cad.) ile çevrilidir. Parsel Pafta ve çaplı krokisine aynen uymaktadır.
İMAR DURUMU :Taşınmaz ; 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planına göreAyrıkNizam%35 taban alanlı 6 kat konutyapımına imarlı olup yerindeyapılaşma tamamlanmış kat irtifakı kuruludur. Yola Mesafesi= 5,00 Mt.İnşaat Cephesi= 18,50 Mt.İnşaat Derinliği= 11,50 Mt.Komşuya Mesafesi= 4,00 Mt. Saçak Seviyesi= 19,00 Mt.Kat Adedi= 6 kat.
HALİHAZIR DURUMU :Parsel üzerindeBod.+6 katlı bina bulunupUsluhan Ap. İsimli ve Zemin katı İşyeri,Üst katları mesken niteliğindedir. Bina Üzeri Beton teras çatı,Dışı akrilik boyalı,Asansörlü, MerdiveniY.D.Mozayık,Korkuluklu olup Her bir normal katında 3'er Mesken bulunmaktadır. Söz konusu 20 numaralı MeskenBina 4. katında (Son kat altı) yer alıp Güney-Kuzey ve Batı olmak üzere 3 Cephelidir.Mesken giriş kapısı Çelik kapı, (10) İç kapı numaralıdır. Islak hacimler Tabanı seramik kaplama,Odalar tabanı laminat kaplama,iç duvarlar saten boyalı,iç kapılar panel kapı,Dış doğramalar Ahşap-Tek camdır.Mesken Tadilat-Bakım görmüştür.Kuzey-Batı Balkon Kuzey yarısı,Kuzeybalkon veGüney-Batı balkon kuzey yarısı (Güney yarısı Pvc Panjurlu) Pvc-Camekan ile kapatılmıştır. Mesken balkonları Parapet üzeri 1 sıra yatay demir korkulukludur. Mesken2 oda 1 salon (Ayrı Mutfak) ve müştemilatlarından oluşup 70 M2 civarında kapalı alanlıdır. Bina tahminen 25-26 yıllık yıpranmalıdır. Parselde Elektrik, su,alt yapı,Ptt ve Belediye hizmetleri vs. Mevcut olup Hakim manzara,Gürültü ve hava kirliliği yoktur.Bina tahminen (Kuş uçuşu) 130 Mt. Kuzey-Batısında Hal Kavşağı,110 Mt. Kuzey-DoğusundaEngelsiz Park,240 Mt. Kuzey-Doğusunda Fatma Alaaddinoğlu İ.Ö.O. ve Hidayet Görgün O.Okulu 165 Mt. Güney-Doğusunda Kazım Bulut camii 500 Mt. Güney-Doğusunda Başkent Hastanesi,385 Mt. Güney-Batısında Atatürk Bulvarı, 790 Mt. Güney-Batısında Deniz bulunmaktadır.
Adresi : Saray Mah.,Huriler sok. UsluhanAp. No: 2/10-Alanya
Yüzölçümü : 70 m2
Arsa Payı : 16/326
Kıymeti : 205.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu takyidatında yazıldığı üzre
1. Satış Günü : 12/05/2017 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 06/06/2017 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Alanya Adalet Sarayı Kat: B2 ALANYA / ANTALYA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/870 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
Basın:581766 www.bik.gov.tr Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr’de (Yeni Şafak Gazetesinde yayınlandı)