Alanya’nın İncekum Mahallesi’nde bir baba ve oğul 10 gün önce tatil için gelerek otele yerleşti. Baba Yurii Darmenke (80) şizofreni hastası olduğu iddia edilen oğlu Maksy Darmenke (23) , akşam otele dönmeyince endişelenerek durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Jandarma ekipleri çalışma başlatarak aradıkları genci gezerken bularak otele götürüp babasına teslim etti. Gece 01.00 civarında odada bilinmeyen bir nedenden tartışan baba oğlun kavgasının şiddeti yükseldi. Maksy, babası Yurii’nin kafasını duvara vurduğu esnada gürültüyü duyan otel görevlileri odaya girdi. Kanlar içinde kalan baba Yurii’yi oğlunun elinden alan görevliler odadan uzaklaştırdı. 
İhbar üzerine olay yerine Jandarma ve sağlık ekipleri gelirken, başına aldığı darbeler sonrası babanın olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Alanya Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı görevlisi tarafından yapılan incelemenin ardından babanın cesedi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 


‘BABAMI ÖLDÜRMEKTEN PİŞMAN DEĞİLİM’
Babasını korkunç şekilde öldüren şizofreni hastası olduğu iddia edilen Maksy, jandarma ekiplerince gözaltına alınarak karakola götürüldü. Karakolda tercüman aracılığı ile ifade veren Maksy, “Babam ile aramızda devamlı problem yaşanmaktaydı, anlaşamıyorduk. Çıkan tartışmada babamı şeytan olarak gördüm ve içindeki şeytanı çıkartmak için kendisine yumruk vurarak yere düşürdüm. Ben babamı öldürmekten dolayı pişman değilim” dedi. Baba katili oğul, karakoldaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.