banner113

Ak Partiden MHP Alanya teşkilatına en üst düzey ziyaret

banner106

Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Alanya İlçe Teşkilatını ziyaret etti

Ak Partiden MHP Alanya teşkilatına en üst düzey ziyaret
07 Nisan 2017 Cuma 15:11

banner108
Alanya'da düzenlenen en sağlıklı etkinlik
İlgili Galeriye Git
banner238

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geldiği Alanya'da bir dizi temaslarda bulundu. Kuyularönü camisinde kıldığı cuma namazı sonrasında pazar yerine geçen Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra ise Mustafa Türkdoğan önderliğindeki MHP Alanya ilçe teşkilatını ziyaret etti. MHP İlçe teşkilatına ilk defa Ak Partinin en üst seviyesinden böyle önemli bir ziyaretçiyi ağırlamış oldu.

Çavuşoğlu'nu ilçe başkanı Mustafa Türkdoğan, yönetim kurulu üyeleri ve MHP'nin eski Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız karşıladı. Makamında bir süre MHP'liler sohbet eden Çavuşoğlu, daha sonra ise referandum ile ilgili basın açıklamasında bulundular. Ziyarette Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'de yer aldı. 

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan "Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, teşkilatımıza ziyarette bulundular. Kongremiz sonrası hayırlı olsun dileklerini ilettiler ve referandum sürecini değerlendirdik. Nazik ziyaretlerinden dolayı sayın bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi. 
HİZMET YOLUNDA HEP BİRLİKTE
Türkdoğan ve Yıldız ile yıllara dayanan bir dostluğu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye’nin geleceği ve bekası için önemli bir halk oylamasına gideceklerini dile getirdi. Alanya’ya, vatana, millete hizmet yolunda hep beraber olacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Her konuşmamda söylüyorum. MHP ve AK Parti, Türkiye’nin geleceğini teminat altına almak, istikrarını güçlendirmek için oturdu, istişare etti. Samimi bir ortamda Türkiye’nin faydasına nedir bunları değerlendirdi ve 18 maddelik bir anayasa paketini önce Meclis’e gönderdi, sonra da referanduma, vatandaşlarımızın, milletimizin tercihine sundu. Biz de bu süreçte, birlikte bu anayasa paketinin neden önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ve içeriğiyle ilgili bilgiler veriyoruz.”
Anayasa paketinin içeriğini bilmeyenlerin “kara propagandayla, millete korku salarak” oy toplamaya çalıştığını belirten Çavuşoğlu, bu yöntemi doğru bulmadıklarını anlattı. Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“Çünkü bu bir siyaset, iktidar ve muhalefet meselesi değil. Türkiye’nin geleceği meselesidir. Yani vatan millet meselesidir. Geçmişte birçok büyüğümüz hizmet için yola çıkarken, Türkiye’nin geleceğinin başkanlık sisteminde olduğunu söylemişlerdir. Rahmetli Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, hepsi siyasi hayatları boyunca başkanlık sistemini anlatmışlardır.”
“Milletin iradesini güçlendirmek lazım”
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin istikrarının önemli olduğunu aktararak yetki kargaşası yüzünden yaşanan kavgaların, millete ve vatana faturasının ağır olduğuna işaret etti. Bunlardan ders almaları gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Milletin iradesini güçlendirmek lazım. Aynı şekilde seçimler de zamanında olsun, 1 senede, 2 senede olmasın. 4 senede, 5 senede olsun, zamanında olsun. İstikrar açısından bu önemli. Şahıslar gelip geçicidir. Şahıslara ülkenin geleceğini bağlamamak lazım. Sistem oluşturmak gerekir ki tıkır tıkır işlesin. Bizim de yaptığımız budur. Anayasa paketinin de içeriği budur. Bizlere düşen görev de 16 Nisan’a kadar bunu vatandaşlara aktarmak, vatandaşların sorduğu sorulara gerçeği anlatmaktır.”
Çavuşoğlu, Avrupa’daki bazı ülkelerde, siyaset ve basının Türk milletine akıl vermeye çalıştığına da değindi. Bunlara gereken cevabı 16 Nisan’da vereceklerini belirten Çavuşoğlu, “Avrupa’daki vatandaşlarımız akın akın sandığa gidiyor. ‘Siz bizi yönlendiremezsiniz, ülkemizin içişlerine karışamazsınız. Biz buralarda yaşıyoruz ama Türkiye’ye bağlıyız. Türk’üz’ diyerek aşkla şevkle sandığa koşuyor.” dedi.
Avrupa’da kendilerini engelleyen, terör örgütlerini ise sahiplenen bazı ülkelerin tutumlarına karşı MHP Lideri Bahçeli’nin verdiği desteği önemli gördüğüne işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Bu süreçte Devlet Bahçeli’nin tutumu takdire şayandır. ‘Gerekirse ben de giderim’ dedi. Aynı zamanda Avrupa’daki ülkücü camiaya ‘Çavuşoğlu nereye giderse gitsin yalnız bırakmayın yanında olun’ diyen bir liderin tutumu takdire şayandır. Diğer taraftan terör örgütlerinin ‘hayır’ çıkması için gece gündüz çalışmaları, özellikle vatanını seven insanlar tarafından çok iyi gözlemleniyor. İnşallah 16 Nisan’da ülkemiz yoluna daha güçlü şekilde devam edecek ve hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız.”
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.