Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından temeli atılan ve Dim Barajı Gölü'nün üzerine inşa edilen köprünün iki ucu birleştirildi.
Yaklaşık 7 milyon lira harcanarak Alanya'ya kazandırılan ve yöre halkı tarafından "4. boğaz köprüsü" olarak nitelendirilen köprünün inşaatı tamamlandı. 190 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki köprü, Dim Barajı çevresindeki 12 mahalleye ulaşımı sağlayacak. Bağlantı yollarının yapımına da başlanan köprünün 2017 yılının ilk aylarında trafiğe açılması hedefleniyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, belediye olarak Alanya'ya yatırıma devam ettiklerini belirterek, her ay bir açılış ya da temel atma töreni yaptıklarını belirtti.
Güney, "Ak Köprü, sadece 12 mahalleyi birbirine bağlamayacak, bir cazibe alanı olan Dim bölgesine yerli ve yabancı turistlerin gelmesini de sağlayacak. Köprü Alanya turizmine de çok önemli katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.