banner113

ALANYA'DAKİ YENİ HAL İLE İLGİLİ MADDE GERİ ÇEKİLDİ. BAŞKAN YÜCEL: ESNAFIN DİNLENMESİ GEREKİR"

banner106

Projesine dava açılan ihale şartları nedeniyle de tepkileri artıran Türkler Mahallesi’ndeki yeni toptancının halinin yüzde 49’unun satışı ve yüzde 51’inin kiraya verilmesi yeniden Büyükşehir Meclisi gündeme geldi. Daha önceki taleplere rağmen bir değişiklik olmadan gündeme gelen madde konusunda Alanya Belediye Başkanı Yücel ve AK Partili Meclis Üyesi Kiriş, Başkan Böcek’ten esnafla istişare talebinde bulundu. Böcek, maddeyi mecliste oylayarak geri çekti.

ALANYA'DAKİ YENİ HAL İLE İLGİLİ MADDE GERİ ÇEKİLDİ. BAŞKAN YÜCEL: ESNAFIN DİNLENMESİ GEREKİR"
09 Ağustos 2022 Salı 12:41

banner108
banner238

Alanya’nın Türkler Mahallesi’ne yaptırılacak yeni toptancı hali yeniden gündeme geldi. Proje konusunda itirazlarına bir yanıt alamayan ve mevcut proje ile halin kullanışsız olmasından dolayı atıl durumda kalıp kamu zararı oluşacağını belirten Alanya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin yürütmenin durdurulması için dava açtığı halin henüz bitmeden ihaleye çıkarma kararı alınması ve 10 yıllık kiranın peşin istenmesi de sorunları daha da büyüttü.
AK PARTİ VE MHP’DEN RET
Dün gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda bu ihale süreci gündeme geldi. Haldeki 193 işyerinin satışı ve kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun oylanmasında AK Parti ve MHP grubu ret oyu kullandı. AK Parti Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, konu hakkında söz alarak talepleri tekrarladı. Başkan Böcek’in olmadığı bir meclis oturumunda soru sorduklarını ancak konunun meclis gündemine yine aynı şekilde geldiğini belirten Kiriş, Alanya’daki hal dernek başkanlarının Böcek’e ilettiği taleplerinin oluşmadığını söyledi.
MADDE OYBİRLİĞİ İLE İADE EDİLDİ
Böcek’in nisan ayı meclisinde satmayacağını, kiraya vereceğini beyan ettiğini hatırlatan Kiriş, şuanda yüzde 65 gibi tamamlanan hal için ihalede 10 yıllık kirayı 1 yıl içerisinde istenmesinin emsallerinin çok üzerinde olduğunu vurguladı. Hallerin birleşmesi ve sistemin devam etmesinde bir sıkıntı olmadığını ancak daha fazla istişare ile ilerlenmesi gerektiğini söyleyen Kiriş, yüksek kira bedelinin tekrar gözden geçirilip konunun tekrar istişare ile yeniden gündeme alınmasını talep etti. Kiriş’in konuşmasının ardından Başkan Böcek, tekrar görüşülmek üzere ilgili maddenin gündemden çekilmesini oylamaya sundu ve oybirliği ile madde iade edildi.
ESNAFI DİNLEYİN
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gündemden çekilmesine destek verdiği konunun esnaf ve hal yönetimi ile bir kez daha istişare edilmesini istedi. Böcek, ise "Bu proje önceki dönemde yapılmış. Alanya halkı da biliyor, küçük gerçekten. Ben yapmadım ama 188 milyon TL ödedik. Bu saatten sonra yapılmayacak diye bir şey yok. Grup sözcüsü arkadaşlarla da toplantı yapacağız, bu hali beraber yapacağız. Bunu bir kez daha değerlendireceğiz” diye karşılık verdi. Böcek’in bu sözleri üzerine Yücel, hal için kredi taleplerinin oybirliği ile geçtiğini hatırlayıp "Hiç kimseyi çağırmayın, ne siyasetçi, ne grup sözcüsü. Sadece esnafı çağırıp esnafı dinleyin!
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.