Turizmci ve aynı zamanda Alanya Belediye Meclis üyesi Şükrü Cimrin konuyla ilgili olarak şunları söyledi. Azur Air'e ait Anex Turizm tarafindan kullanilan uçak 220 civarında yolcu alabiliyor.
Orta gövdeli B737-800 gibi uçaklara göre tek seferde hem daha fazla yolcu alabiliyor hem de daha uzun menzile uçarak daha fazla ülkeyi havalımanımızın uçuş ağına dahil ediyor. B737-800 5600 km menzille uçarken B757-200'un uçus menzili 7600 km.
Daha önce Finlandiya özel havayolu şirketi Air Finland B757-200 için uçuş iznine başvurmuştu ancak izin alma aşamasında firma faaliyetlerine son vermişti. Nasip bugüneymiş.
Havaalanımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara, Sayın Bakanımız Mevlüt Cavuşoğlu'na, geçmis dönem Belediye Baskanımız Sn Hasan Sipahioğlu ve mevcut Baskanımız Sn Adem Murat Yücel'e, ALTSO Başkanımız Sn Mehmet Şahin'e, uluslararası her platformda havaalanımızın tanıtımında emek veren ALTİD Baskanımız Sayın Burhan Sili'ye ve ALTAV yönetimindeki değerli arkadaşlarıma, TAV Havayolları Pazarlama Müdürü Sn Serkan Karahatay'a ve değerli TAV personeline sonsuz teşekkürler.