banner113

Alanya üniversitesinden 500 öğrenci mezun oldu

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2017-2018 akademik dönemi mezuniyet törenine katıldı. 

Alanya üniversitesinden 500 öğrenci mezun oldu
02 Haziran 2018 Cumartesi 11:36

banner108
banner238
YAĞIŞLI HAVAYA RAĞMEN
Rektörlük binasının yanındaki Konaklı Stadı'nda düzenlenen törene Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, siyasi parti temsilcileri, öğretim görevlileri, öğrenciler, velileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yağışlı havaya rağmen 500 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Törenin açılış konuşması yapan Rektör Pınarbaşı, üniversitenin güzel gelişmelerle hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
SELÇUKLU ŞEHRİ
Vali Münir Karaloğlu da Alanya'nın, Selçuklu'nun çok önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirtti. Vali Karaloğlu, "Tarihi mekanlarıyla tam bir Selçuklu şehri. Bir ilçe olarak bir üniversite kurulmasında ve isimlendirilmesi noktasında bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YENİ BİR HAYAT
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da öğrenciler için mutlu ve gururlu bir gün olduğunu aktardı. Velilere hitaben "Evlatlarınızı okutmak için fedakarlık yaptınız ama bugün ne mutlu sizin evlatlarınız mezun oluyor" diye Bakan Çavuşoğlu, "Bugün yeni bir hayata başlıyorlar sizleri tebrik ediyorum" dedi. Mezun öğrencilere de "Sizler çok güzel bir üniversitede okudunuz" diyen Mevlüt Çavuşoğlu, "Dünyanın en güzel şehirlerin biri olan Alanya'da eğitiminizi sürdürdünüz. Üniversitemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Yeni fakülteler açıyoruz. Şimdi yeni bir kampus kuruyoruz ve inşaatına başlıyoruz. Sizler önümüzdeki yıllarda Alanya'ya geldiğiniz zaman üniversitemizi ziyaret edeceksiniz ve bu üniversitenin dünyada bir marka olduğunu göreceksiniz, bunun için çalışıyoruz. Bugün mezun olan öğrencilerimiz yeni bir hayata doğru adım atacak. Elbette devlette çalışan arkadaşlarımız olacak, kendi işini kuran olacak, özel sektörde çalışan olacak. İnşallah Dışişleri Bakanlığı'na da tercih eden kardeşlerimiz olur. Ne yaparsanız yapın biliyoruz ki siz bu vatana, bu millete ve bu devlette hizmet edeceksiniz" diye konuştu.
YAŞ KÜTÜĞÜNE İSİM PLAKETİ
Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri, dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Ardından okul birincisi olan Eda Çoban, Bakan Çavuşoğlu ile yaş kütüğüne isim plakasını çaktı.


 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.