banner113

ALANYALI DUAYEN SİYASETÇİ YAŞAR UYSAL'DAN, MEVCUT İLÇE BAŞKANLARINA NASİHAT: YÖNLENDİRİLEN DEĞİL, YÖN VEREN OLUN!

banner106

Manşet Alanya Gazetesinin bu haftaki konuğu Alanya siyasetin geçmiş dönem ilçe başkanlarından Yaşar Uysal konuk oldu.

ALANYALI DUAYEN SİYASETÇİ YAŞAR UYSAL'DAN, MEVCUT İLÇE BAŞKANLARINA NASİHAT: YÖNLENDİRİLEN DEĞİL, YÖN VEREN OLUN!
03 Nisan 2023 Pazartesi 16:29

banner108
banner238

Hüseyin Kalaycı: Kendinizi tanıtırmısınız?
Yaşar Uysal: Alanya'nın Oba mahallesinde dünyaya geldim. Babam Mehmet Uysal Orman İşletmesinde memur, annem ise ev hanımıydı. 2 kardeşiz. İlkokul ve orta okulu Oba'da, liseyi ise Alanya lisesinde okudum. Okul hayatım bittikten sonra iş hayatına atılarak  pansiyoncu işletmeciliği, ardından ise kuyumculuk sektöründe iş hayatıma devam ettim. Geçmiş dönemde Emniyet Müdürlüğü bünyesinde İngilizce ve Almanca fahri tercümanlık yaptım. 

Hüseyin Kalaycı: Siyasete nasıl girdiniz?
Yaşar Uysal: Dönemin Başbakanı ve aynı zamanda DYP Genel Başkanı sayın Tansu Çiller zamanında 1994 yılında Doğru Yol Partisinde Alanya Gençlik kollarında üye olarak başladım. Yine geçmiş dönemdeki çok değerli ilçe başkanlarım Şevki Azakoğlu, Hüseyin Kasapoğlu, İsmail Yıldız, Hüseyin Kasap ve Mehmet Kan'ın döneminde Gençlik kolları başkanı olarak görevi sürdürdüm. Benim siyasete girmemde en büyük etken çok değerli abim rahmetli Hayri Doğan'dır. Kendisi bana "Yaşar kardeşim seni siyasette görmek istiyorum. Çevrende sevilen sayılan bir isim olmuşsun ve partimizde siyaset yapmanı istiyorum" dedi. Bende Hayri abimin bu teklifini geri çevirmeyerek siyaseti girdim. Hayri abime Allah'tan rahmet dileyerek, mekanı cennet olsun inşALLAH...


 

Hüseyin Kalaycı: Kimlerle siyaset yaptınız?
Yaşar Uysal: 1994 yılında Genel başkan olarak rahmetli Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Namık Kemal Zeybek, Hüsamettin Cindoruk ve Gültekin Uysal'ın döneminde gençlik ve ilçe başkanı olarak görev yaptım. Aynı zamanda dönemin Ulaştırma Bakanı rahmetli sayın Arif Ahmet Denizolgun ile siyaset yaptım.


Hüseyin Kalaycı: Sayın Uysal Alanya ve Antalya ölçeğinde peki kimlerle siyaset yaptınız?
Yaşar Uysal:
Antalya'da dönemin belediye başkanı ve şuandaki İYİ Parti Antalya Milletvekili sayın Hasan Subaşı, yine DYP Antalya il başkanı ve aynı zamanda DYP Antalya Milletvekili Mehmet Baysarı, Osman Berberoğlu, eski emniyet genel müdürü şuandaki Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, yine Antalya Milletvekili Adil Aydın daha sayamadığın Antalya'dan bir sürü isim var. Alanya'da ise dönemin belediye başkanı Cengiz Aydoğan, Demirtaş belediye başkanı Yusuf Karagöz, Kestel belediye başkanı Ahmet Tok ve Adem Murat Yücel,  Oba belediye başkanı Ahmet Güvercin, Konaklı belediye başkanı Abdullah Sönmez, Payallar belediye başkanı Abdullah Öztürk, Türkler belediye başkanı Osman Çavuşoğlu ve Avsallar belediye başkanı Yusuf Akdemir ile onların döneminde hem gençlik hem de ilçe başkanı olarak birlikte görev yaptım. 

 
Hüseyin Kalaycı: Siyaset sizce nedir?
Yaşar Uysal
: Siyaset bence halka hizmettir ama meslek değildir. Ama Türkiye de meslek olarak algılanıyor. Keşke öyle olmasaydı. Pek çok kötü örnekleri yüzünden Türkiye’de siyaset zenginleşme aracı olunca böyle sonuçları da oluyor. Bu vesile ile çok önemli bir konu olan, siyasetin finansmanı sorunu çözülmeli ve buna bağlı olarak siyasi partiler yasası bir an önce değişmelidir.

Hüseyin Kalaycı: TÜRK SİYASETİNDE ÖRNEK ALDIĞINIZ SİYASETÇİ KİMDİR?
Yaşar Uysal:
Siyasette örnek aldığım liderlerden bahsedersek şayet sayın Demirel, sayın Özal, sayın Çiller, sayın Ecevit, sayın Türkeş'i örnek almışımdır. Çünki hiçbir zaman kendi menfaatlerini düşünmeden siyaseti halk için yapmıştır. 

Hüseyin Kalaycı: Peki sayın Uysal, şimdiki yeni nesillerin bilmesi açısından Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisinin Alanya'ya hizmetleri nelerdir?

Yaşar Uysal: Alanya'nın çimentosunda Doğru Yol Partisi vardır. Şuandaki yayla yollarından tutun, yat limanı, Balıkçı barınağı, Alanya-Gazipaşa Havalimanı, D-400 karayolu, Oba stadı, Kapalı yüzme havuzu, Atatürk kapalı spor salonun yapılmasında yine elektrik ve telefonun gelmesinde daha doğrusu tüm yatırımlarda Doğru Yol Partisinin imzası vardır. Dönemin Alanya DYP ilçe başkanlarımızın öneriyle bir çok hizmet getirilmiştir. Tabiki dönemin Plan ve Bütçe Komisyon üyesi olan değerli abim Hayri Doğan ile birlikte Alanya'ya biz bu hizmetleri başlattık. Ve DYP sonrasında ise gelen iktidarlar devlette süreklilik esastır ilkesiyle başlatılan yatırımları tamamlamıştır kendilerine teşekkür ederiz. 


Hüseyin Kalaycı: SİYASET YAPARKEN ÇOK HEYECANLADIĞINIZ KONU NEYDİ ACABA?
Yaşar Uysal:
Siyaset bir hizmet aracıdır. Tabiki heyecanlandığımız bir çok konu oldu. Burada yazarsak sayfalar yetmez. Ancak en çok heyecanlandığım konu ise ilçe başkanı olarak üç belediye başkanlığını kazandık ve çok mutlu olduk. (Kestel'de Adem Murat Yücel, Konaklı'da Abdullah Sönmez ve Payallarda Abdullah Öztürk)


HÜSEYİN KALAYCI: SİYASET YAPARKEN ŞUNUN OLMASINI DA ÇOK ARZULADIK AMA OLMADI DEDİĞİNİZ KONU VAR MI?

Yaşar Uysal: Valla çok değerli kardeşim diğer bir soruda bunun cevabını verdik aslında. Dedik ya Alanya'nın çimentosunda Doğru Yol Partisinin imzası vardır. Biz tüm Alanya'nın alt yapısında vardık tabiki şunuda inkar etmeyelim Anavatan Partisininde Alanya'ya katkıları olmuştur. Dönemin Anavatan Partisi ilçe başkanı rahmetli Hasan Uygun abim ve Belediye Başkanı sayın Hasan Sipahioğlu, ilçe başkanı sayın Şevki Türktaş ve yönetiminde Alanyaya bizle birlikte hizmetleri olmuştur. Kendilerine teşekkür ederiz. Burada ayrıca teşekkür edeceğim bir kaç isim ve parti daha var. Dönemin bakanlarından DSP'li Metin Şahin, CHP ilçe Başkanı rahmetli abim Hüseyin Arıkan, yine Mevlüt Güven, Ali Gürkan başkanlarımızda büyük katkısı olmuştur o dönemde. İsmini şuanda aklıma gelmeyen ama kendisini hizmete adamış isimsiz kahramanlarımızada şükran borçluyuz. 

Hüseyin Kalaycı: Alanya siyasetine bakış açınız?
Yaşar Uysal:
Bizim dönemimizde Alanya siyaseti bambaşkaydı. İktidar isek iş yapardık, muhalefette isek iktidara hizmet etmeye zorlardık. İktadarın görevi hizmet etmek, muhalefetin görevi ise iktidarı hizmet etmeye zorlamaktır.

HÜSEYİN KALAYCI: SİYASETTE AHDE FEVA ÖNEMLİDİR. SİZ ALANYA SİYASETİNDE BUNU GÖREBİLDİNİZ Mİ?
Yaşar Uysal:
51 yaşındayım. Ömrümün yarısı siyasetle geçti. Siyasette bence vefa yok. Ama hiçbir beklentim olmadı amacım halkıma hizmetti. Hizmet verebilecek arkadaşlarımız her zaman öncüsü ve yardımcısı oldum. Zaten saymakla bitiremem. 


Hüseyin Kalaycı: Alanyaspor, Kestelspor ve Belediyespor voleybol?
Yaşar Uysal:
Alanyaspor ve Kestelspor bizim gururumuz olmuştur. Aynı zamanda voleybolda birinci ligindeki temsilcimiz Belediyespor voleybol takımıda gururumuzdur. İnşALLAH belediyesporuda Efeler liginde sezon sonunda göreceğiz. Ben bir Alanyalı olarak takımlarımıza sonsuz güveniyorum. Başkan ve yönetici kardeşlerim olmak üzere başarılar diliyorum. Sporunda bir tanıtım aracı olduğunu unutmayarak inşallah daha güzel günler göreceğiz. 

Hüseyin Kalaycı: Son olarak neler söylemek istersiniz?
Yaşar Uysal:
Öncelikle çok değerli kardeşim sayın Hüseyin Kalaycı. Ben siyasete 1994 yılında başladım sizde 1994 yılında gazeteciliğe başladığınız. Yani hemen hemen benim hayatımda bir çok konuya siz şayitsiniz. Size çok teşekkür ediyorum böyle bir röportajı yaptığınızdan dolayı. Benim özellikle Alanya'da şuanda siyasi ilçe başkanlığı yapan değerli arkadaşlarımıza bir kaç önerim veya tavsiyelerim olacak. Kimse kusura bakmasın. Yönlentirilen değil, yön veren olun. 
 
 


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.